Osloguiden

Hovedstaden byr på bra mat og produkter for en hver smak og lommebok. Denne guiden viser vei til riktige bakgårder og butikker.

Oppdatert 2017

SERVERING


MAAEMO
***

Schweigaardsgate 15b
Økologisk gourmetrestaurant  med et internasjonalt ambisjonsnivå og høy standard, og med to stjerner i Guide Michelin. Hyller det beste av nordiske råvarer.
Tlf 91 99 48 05

Maaemo.no


Kolonihagen Frogner

Frognerveien 33
Deilig mat både til lunsj og middag, lunt inne og fin uteservering i bakgården. Hele Kolonihagen ligger faktisk i en bakgård, omgitt av frodige blomster. Eget rom for lukkete selskaper.
Tlf 993 16 810
Kolonihagen

Lille Tøyen Kolonial
Økernveien 45, Oslo
Kolonial og café med fokus på bærekraftige, kortreiste og økologiske varer, og ikke minst god, norsk mat!
Tlf 468 97 307
facebook

Le Manon
Parkveien 78, 0254 Oslo
Dansk kjøkkensjef med mange års erfaring fra Frankrike, gir deg nydelige smaker på Guldsmeden Hotel sin restaurant. Avslappet og økologisk.
Le Manon

Elias mat & sånt
Kristian August gate 14
Har mye økologisk på menyen. Heløkologisk vinkart, økokaffe og leskedrikker fra Søbogaard og Egge gård, flere økologiske øl.
Ingen av matrettene er heløkologiske, men mange av ingrediensene er det. Baker økobrød, har økoegg og -melk. Spør gjerne!
Tlf. 22 20 22 21
cafeelias
facebook

Godt Brød
Den helstøpte, økologiske bakerikjeden har fire utsalg med kaféer i Oslo.
Du finner dem i Theresesgate 33,  på Bislett, i Thorvald Meyers gate 49 på Grünerløkka, i Theresesgate 52, Nydalen allé 1 i Nydalen og på toppen av Tryvann i Oslo Vinterpark.
Godt Brød

Bjølsen Bakeri
Bergensgata 12, Sagene
Hyggelig og godt besøkt bakeri på Bjølsen. Baker hver dag deilig brød og annen bakst på økologisk mel fra Holli Mølle.
Tlf 22 23 10 02.
Bjølsen Bakeri


V bar & bistro
Maridalsveien 13A, 0175 Oslo
V bar & bistro er Scandic Vulkan sin restaurant. De serverer frokost, lunsj og middag, derfor er V et møtested fra morgen til kveld.
V bar & bistro

Maschmanns Bakeri & Pizzeria
Karenlyst allè 51, Skøyen
Økologisk kaffe, is, brød, småbakst og konditorvarer, servering og bestilling.
Debiosertifisering av brød og bakevarer og Debios gullmerke som betyr at over 90% av all serveringen er økologisk.
Tlf 22 55 33 44
Maschmanns

Grünerløkka Bakeri
Thorvald Meyers gate 72
Helt neders på Grünerløkka har eierne av Bjølsen Bakeri startet et nytt og større bakeverksted, med fersk bakst på mel fra Holli Mølle hver dag. Kaffebrenneri i kjelleren.
Tlf 22 60 30 00

The Kasbah
Kingos gate 1B, 0457 Oslo
Serverer matretter inspirert fra Middelhavet med hummus som spesialitet. Mye vegetarmat, vegan og glutenfritt. En del av ingrediensene brukt i matrettene er økologiske, men ikke alt. Målet er å bli heløkologisk på sikt. Tilbyr økologisk kaffe, te, øl og vin å tilby.
Tlf. 21 94 90 99
www.thekasbah.no
facebook

Den Andre Caféen
Ivan Bjørndals gate 9 på Lilleborg
en liten oase midt mellom Sagene og Torshov. Teaterkafé med varmretter, snacks og bar, fokus på sesongbasert, økologisk, kortreist og hjemmelaget.
Tlf 91 37 42 71.
Den Andre Caféen

Fiskeriet på Youngstorget
Youngstorget 2b, 0181 Oslo
Restaurant med godt utvalg av fisk i sesong. Enkle og gode retter til en fornuftig pris basert på ferske råvarer.
Tlf. 22 42 45 40
Fiskeriet.com

Norð
Kafeen har tre utsalgssteder: Nygata 3, Hagegata 24, Bøkkerveien 11. Bakeriet finner du her: Thorvald Meyers gate 72b
Bakevarer fra eget bakeri bakt med økologisk mel, har et utvalg økologiske varer, og stor fokus på kortreist mat og småskalaprodusenter. Samarbeid med Bjølsen Bakeri.

TacoRepública
Torggata 30
Liker kortreist mat fra norske produsenter som tar godt vare på jorda og dyra. De bruker derfor bl.a. svinekjøtt av Valdresgris (frittgående men ikke 100% øko) og økologiske egg og kylling fra Holte gård.
Tlf. 400 57 665
TacoRepública

Fresko
Frognerveien 8,
Bryggegata 5
Juice- og shakebar med enkel matservering. En del av råvarene er økologiske. Velg en juice fra menyen eller mix din egen. Smaker godt!
Tlf 404 84 746
Fresko

Kolonialen
Sofiesgt. 16, Bislett
Her serveres økologisk bakeverk og ellers en god del økologiske grønnsaker og drikkevarer.
Tlf. 401 03 578
Kolonialen

The Nighthawk Diner
Seilduksgata 15, Grünerløkka

Konseptet er amerikansk diner med bl a saftig økologisk kjøtt fra Løten.
Tlf 96 62 73 27
The Nightshawk Diner

Lokk
Torgt 18, Sentrum
Kjent for sine supper, en tre-retter og bra pris. De har fokus på gode råvarer og lager mat av hele dyret. En god del økologisk.
Lokk

Tim Wendelboe
Grünersgate 1 på Grünerløkka

Enkelt og ærlig kaffebrenneri og -bar som tar seg fore å utfordre dine smaksløker. De handler direkte med småskalaprodusenter, etter sesong og en del er økologisk. I tillegg steamer de nå kun ØkoMelk fra Rørosmeieriet.
Tlf 40 00 40 62.
Tim Wendelboe

Alfred Kafé på Nobels Fredssenter
Brynjulf Bulls Plass 1, Oslo
Har fokus på kortreist og sesongbasert mat med en god andel økologisk. Her kan man også arrangere private selskap og julebord.
Tlf. 90 57 16 54
Alfred Kafé

Raw Food Oslo
OSLO RAW Bakery er et utsalgssted  på Adamstuen Torg. Produktene deres selges også på Røtter, OsloK, The juicery og HiYoga. Bakeri, Events & Catering. 100% RAW Økologisk.
rawfoodoslo.com
Facebook

Hellviktangen - Grønn Gourmet

Hellvikalleen 60, 1450 Nesoddtangen

Med kafé og kulturelle aktiviteter, selskapslokaler og nesten 100 % økologiske råvarer er dette hyggelige huset fra 1790 et sted å besøke både sommer og vinter. Åpen på søndager om vinteren. Med ferge er denne perlen veldig nær Oslo.
Tlf 66 96 01 70 / 401 46 319
Hellviktangen.no

Restaurant Kontrast *
Maridalsveien 15
Ved Mathallen/Vulkan. Smakfull, god mat laget av en stor andel økologiske råvarer.

Tlf 21 60 01 01
Kontrast

Funky Fresh Foods
Hausmanns gate 16, 0182 Oslo
Kafé på Norsk Design & Arkitektursenter ved Akerselva. Rawfood, vegetar og økologisk finner du her. Driver også catering, kurs, lei en kokk i tillegg til at egne produkter selges på utvalgte helsekostbutikker.
funkyfreshfoods.no

Brasserie Paleo
Rosenkrantzgate 1
Navnet Paleo kommer av ordet paleolitisk som er betegnelsen på en livsstil og en måte å forholde seg til mat på. Kort fortalt betyr det å unngå alt som er prosessert, og å bruke kortreiste produkter, sesonggrønnsaker og økologisk produsert mat. Velkommen til bords.
Tlf. 23 31 55 80

brasseriepaleo.no

Kolonihagen bakeri
Ivan Bjørndalsgate 25
Håndverk, gamle kornsorter og økologisk står i fokus på bakeriet til Kolonihagen. De har et egnet utsalg med kaffeservering, i tillegg til å bake brød til sine restauranter i Oslo og abonnentordning
Tlf.
41 50 02 78

Bacchus spiseri og vinhus
Dronningsgate 27
Nabolagsbistro med sansen for naturlige råvarer. Baserer seg i stor grad på norske råvarer i sesong, med et stort utvalg av økologiske og biodynamiske viner
Tlf. 22 33 34 30
cafebacchus.no

Hello Good Pie
Maridalsveien 17 og Nedre Slottsgate 8
I følge dem selv Norges eneste utsalg dedikert til paiens kunst – til lunsj, middag og dessert. De holder til både på Mathallen og på Steen&Strøm. De bruker norske råvarer i sesong og mesteparten økologisk. Blant annet Rørossmør og mel fra Holli Mølle.
Tlf. 21 39 70 06/ 96 09 78 22
hellogoodpie.no
facebook

Smalhans
Waldemar Thranes gate 10, St. Hans Haugen
Bydelsspisted med god, sunn og hjemmelaget mat. Ekte husmannskost med fokus på gode råvarer. De fleste viner er økologiske, biodynamiske eller naturviner.
Tlf. 22 69 69 00
smalhans.no
facebook

Stormkjøkkenet
Akersgata 2
Inspirert av å "være på tur" lager de mat fra grunnen av med høy andel økologisk. De høster sopp, bær, frukt og grønnsaker fra naturen og handler i stor grad fra lokale leverandører og produsenter.
Tlf. 22 33 77 88
stormkjokkenet.no
facebook


PUR Oslo

Youngstorget 3
Lager økologisk mat, som regel fritt for gluten, meieriprodukter og raffinert sukker. Tilpasset allergikere, men også de som er opptatt av god smak. Sunne desserter, juicer, lunsjretter og mye annet tilbys, som catering og i kafeen på Kulturhuset på Youngstorget.
Tlf. 91 32 87 33
facebook


Jøndal Gård
Torggata 7, Oslo
Har økologisk suppe hverdager og lørdager fra kl. 7:30 -18:14 ( I Grunnlovens navn). Selger også brød fra Jøndal Gårdsbakeri. Stengt på søndager
Tlf. 95892817
facebook


Bokbacka

Skovveien 15, Oslo
En gourmetrestaurant der økologisk mat står i fokus. Eies og drives av Simon Weinberg, som har bakgrunn fra Noma og Lille B.
Tlf. 942 66 970
bokbacka.no
facebook


Rent Mel Bakeri & Pizzeria
Prinsens gate 6
Hyggelig sted med fokus på å produsere håndlagde økologiske brød, pizzaer og søtbakst. Har også økologisk kaffe fra KAFFA.
Tlf. 405 52 777
rentmel.no

Skippergata
Skippergata 22, Oslo
Hyggelig kafé med fokus på lokalprodusert mat, økologisk mat og gode, kvalitetsråvarer. Menyen skifter med sesongene.
Facebook


Sandwich Brothers
En mobil sandwichbar kjører rundt i Oslo, og kan levere bestillinger. Om sommeren lager de mange sorter iskremsandwicher og om vinteren blir det brødsandwicher. Hele konseptet er tuftet på å hjelpe nye landsmenn i arbeid. Det er de som lager nesten-økologisk sandwicher og selger til alle som vil ha. De tilstreber også et mest mulig økologisk innhold, per i dag er mellom 50 og 80 prosent av ingrediensene økologiske, og noen iskremer er heløkologiske. De holder for det meste til i Grünerløkka bydel.
Tlf. 93432138
FacebookEkte Vare
Dannevigsvegen 18 C, Oslo
I tillegg til daglivarer har Ekte Vare en koselig café med kortreist og økologisk mat hvor de byr på diverse blingser (også vegetar/vegan), surdeigsvafler, ostesmørbrød, paleo godsaker, råkaker, coldbrew kaffe, ferskpresset jus og stort utvalg av kombucha!
Tlf. 413 89 213
ektevaredagligvare.wordpress.com
facebook
UR - Økologisk kolonial og spiseri
Helgesens gate 6
UR er en kolonial og kafé som tilbyr kortreiste, økologiske matvarer, helst fra småskalaprodusenter. I spiseriet kan du smake og la deg inspirere til hva du kan bruke råvarene til, alt på menyen er å få kjøpt i kolonialen. På menyen står blant annet spekemat- og ostetallerken og dagens suppe, i tillegg til kaker og bakervarer.
Tlf. 41477727
urkolonial.no

BUTIKKER OG GÅRDSUTSALG


Økohjertet
Huitfelds gate 12b
Hyggelig butikk med godt utvalg av økologisk og biodynamisk mat, og gode priser.
Tlf 403 83 840
Økohjertet

Smelters Mathus
Et bondens marked på Bærums Verk like utenfor Oslo, med stort utvalg økologiske lokale råvarer.
Tlf 67 13 24 19
smeltersmathus.no
facebook

Røtter

Ullevålsveien 39 på St. Hanshaugen og Colbjørnsens gate 12, Frogner
Herlige butikker med stort utvalg av økologiske og fairtrade-produkter.
Tlf 23 69 73 06
Røtter

Jacob's

Ekebergveien 145, Holtet

Det økologiske fyrtårnet Jacob's på Holtet er en reise verd. En av Oslos flotteste matbutikker. Selger Ren Mat.
Tlf 23 18 01 00
Jacob´s

Skafferiet
Elisenbergveien 7, Frogner
Delikatessebutikk som blant annet fører noe økologisk kjøtt, både ferskt og frossent.
Tlf 22 44 52 96

Sunkost
Godt utvalg av økologiske varer.

Sanos Helsekost

Stasjonsvn 2, Slemdalsentret

Helsekostpionér med mye økologisk, også ferskvarer. Liten kafé hvor du får kjøpt en kaffekopp og stort sett et kakestykke.
Tlf 22 49 38 22

Fenaknoken

Tordenskioldsgate 12, Sentrum
Spesialforretning for norsk matkultur,
noe er vilt og noe er økologisk.
Tlf 22 42 34 57
Fenaknoken

Gutta på Haugen

Ullevålsveien 45
Delikatessebutikk med kjøttprodukter fra Grøstad gris, egg fra Holte gård, noe økologiske grønnsaker, yoghurt, olje mm.

Tlf 22 60 85 12.

De Fire Store

Theresesgate 20 på Adamstuen
Delikatessebutikk med et fint utvalg av økologiske produkter. En liten avdeling for kjøkkenutstyr, og en for matservering med en andel økologisk.

Tlf 22 46 22 09

Ekte Vare
Dannevigsvegen 18 C, Oslo
En koselig dagligvare på Sagene som selger gode, ekte matvarer. Økologiske, kortreiste råvarer med fokus på å støtte opp under småskalaprodusenter. De har også fokus på emballasje. Målet deres er å gjøre norsk økologisk mat rimelig og tilgjengelig for alle, mens de fortsatt tilbyr en rettferdig pris til produsentene.
Tlf. 413 89 213
ektevaredagligvare.wordpress.com
facebook

Mathallen Oslo

Maridalsveien 17
Oslos utstillingsvindu for småskalaprodusenter, mat og drikke. Flere av butikkene har økologisk i fokus. Den blinde ku har ost, Friends Fair Trade har ulike produkter, Hello and Good Pie satser på økologiske råvarer i paiene, Vulkanfisk har tatt inn økologisk laks, og Via Italia satser på økologisk italiensk. Mer er det å finne, ta turen innom!
Mathallen Oslo

Maschmanns Matmarked
Karenlyst allé 51, Skøyen
Ferskvaremarked med kjøtt, fjærkre, fisk, meieri, bakevarer, grønnsaker, olivenoljer og konfekt. Her finner du kvalitetsmat hvor mye av råvarene er dyrket etter økologiske prinsipper.
Tlf 22 55 33 44
Maschmanns

Fruktboden Slemdal
Tennisveien 1, Oslo
Her finnes et godt utvalg av økologiske dagligvarer, frukt og grønt, samt kylling fra Holte Gård.
Tlf. 97679733
Fruktboden Slemdal

Gastro Delikatesse & Minimarked
Ullevålsveien 113 A
Delikatessebutikken på hjørnet har et stort utvalg av økologiske varer og ellers produkter av høy kvalitet.
Tlf 22 59 12 05

Jacobs Majorstuen
Essendropsgate 9, Majorstua

Veldig stort utvalg. Her, like ved kinoen, finner du det meste av det du trenger.


Meny Bryn

Østensjøveien 79, Bryn
Eksepsjonelt stort økoutvalg!

Coop Mega
Hovfaret 17, Skøyen
Stor butikk som selger mye økologiske varer.

Meny Ringnes Park

Sannergata 6, Grünerløkka

Stor og delikat butikk med et bredt utvalg av økologiske varer.

Coop Mega Sandaker
Sandaker Senter
Svært god på økologiske kjøttprodukter. Har et stort utvalg i butikken til en hver tid, og skaffer ellers alt av økologisk lam, svin og storfe. Også margben.
Tlf 22 22 00 40

Kinsarvik Naturkost Bislett
Theresesgate 33
Har et godt utvalg av økologiske matvarer og kroppspleieprodukter.
Tlf 22 96 00 22
Kinsarvik Naturkost

Fromagerie
Valkyriesgate 9, Oslo
Har et rikt utvalg kjøttprodukter av svin, stofe, vilt, fisk og fugl, mye er økologisk. Tar imot bestilling på det meste.
Tlf 22 60 19 95/ bestilling@fromagerie.no
facebook
fromagerie.no


Ostebutikken

Thorvald Meyers gate 27, 0555 Oslo
Snadder-oster, også økologiske.
Tlf 22 37 80 65.
Ostebutikken

Den Gode Jord
Sarpsborggata 12A, 0468 Oslo

Helsekost på Bjølsen med både tørr- og kjølevarer i økologi, vegetar og vegansegmentet.
Tlf 41 43 04 95
Den Gode Jord

Helios Grünerløkka
Hausmannsgate 10, Sentrum øst
Bugnende økologisk butikk.
Tlf 464 03 310
life.no


Helios Colosseum
Middelthuns gate 23, Sentrum vest
Godt utvalg av økologiske varer.
Tlf. 464 11 369
life.no

Bondens Marked Oslo & omegn
Bondens Marked arrangeres ca en gang i måneden hele året, og er over hele landet. De har fokus på lokal matproduksjon, småskalaproduksjon og med mye økologisk.
bondensmarked.no

Handwerk
Maridalsveien 15 E,
Sars gate 1,
Maridalsveien, Sagene
Et økologisk surdeigsbakeri med tre utsalgssteder. Har brød, påsmurt, rillettes, kaker og mer. Satser på spennende kornsorter som svedjerug, enkorn, emmer og ølandshvete.
handwerk.no

Grünerløkka Kombuchabryggeri
Nordre gate 15, Oslo
Økologisk kombucha i sju forskjellige smaker. Du kan kjøpe direkte hver mandag mellom 18 og 19.30. Helt Rå i Oslo Mathall og Røtter på St. Haugen har utsalg. Restauranten Vulkan Fisk har servering.
Tlf. 977 177 01
grünerløkka kombuchabryggeri


Open Food Network
En alternativ salgskanel, et slags bondens marked på nett. Du kan bestille økologiske varer på fra produsenter rundt Osloområdet, samt andre økologiske produkter og hente på et hentested i byen. Open Food Network er basert på rettferdighet og transparens, og du får vite hvor mye av pengene du betaler som går til bonden, administrasjon og transport.
openfoodnetwork.org
landhandel.co
facebook


Mølleren Sylvia
Hegdehaugsveien 12, 0167 Oslo
En økologisk matbutikk uten unødvendig emballasje. Fokus på kortreiste produkter. Ta med dine egne krukker og beholdere, eller kjøp gjenbruksbeholdere i butikken.
Åpent mandag - fredag: 10 - 18
lørdag: 11 - 16
Tlf. 482 59 970
Mølleren Sylvia
facebook

Sansos helsekost
Stasjonsveien 2 ,Slemdalsentret
Helsekostpionér med mye økologisk, også ferskvarer. Liten kafé hvor du kan få kjøpt en kaffekopp og et kakestykke
Tlf. 22 49 38 22

Baker Rigal

Økernveien 43, Lille Tøyen Hageby, Oslo
Fransk håndverksbakeri spesialisert i levain, tradisjonell fransk surdeig. Bruker norske økologiske urkorn.
facebook

Lille Tøyen Kolonial
Økernveien 45, Oslo
Kolonial og café med fokus på bærekraftige, kortreiste og økologiske varer, og ikke minst god, norsk mat!
Tlf 468 97 307
facebook

Summerbird
Et dansk chocolaterie med økologiske sjokolader av høy kvalitet. To utsalgssteder i Norge, Foodcourt på Steen & Strøm Magasin og i Sandvika Storsenter.

"Grønt Kjøtt fra Inderøy" - også til Trondheim og Oslo!
Snerting Ranch tilbyr kjøtt fra frittgående ungdyr av rasen Hereforde Kjøttfe. Ranchen driver økologisk, og i tillegg spiser dyrene ikke kraftfor. "Grass fed beef" som det populært heter i utlandet. Dette gir både helsegevinster og bedre smak.
Dyrene går ute i det fri året rundt. Kalvene går sammen med mora til neste kalv kommer, og parringen skjer på den gode gamle måten. Store beiter gir mye bevegelse og friske dyr som trives.
Selger kjøttet i 10 kg esker - med en blanding av biff, ranch-burgere, karbonadedeig, steik, ølpølser, spekekjøtt m.m.
Levering også til Trondheim og Oslo!
Ta kontakt for å bli med på mailliste for full info/dialog/ønsker før en evt handel. post@snertingranch.no.
snertingranch.no

Nøtteblanderen
Nøtteblanderen tilbyr et bredt sortiment av nøtter og tørket frukt av høy kvalitet. Alt i løsvekt etter eget ønske. Økologisk sertifisert. Har også nettbutikk.
Tlf. 967 10 715
notteblanderen.no
Facebook


Fettgreven - Indre Oslo Matforedling
Lager spekemat og ferske pølser av økologisk kjøtt, midt i Oslo.
Grenen
Olaf Ryes plass 6, Oslo
Livsstilsprodukter for kvinner, gravide, foreldre, baby, barn og hjemmet. Grenen fokuserer på etisk produksjon og bærekraft, og har et godt utvalgt økologiske produkter.
UR - Økologisk kolonial og spiseri
Helgesens gate 6
UR er en kolonial og kafé som tilbyr kortreiste, økologiske matvarer, helst fra småskalaprodusenter. Målet er å tilby mest mulig kortreiste varer og rene produkter uten tilsetningsstoffer. Kolonialen har også et løsvekttorg for å unngå unødvendig emballasje. I spiseriet er alt på menyen å få kjøpt i kolonialen - smak, la deg inspirere og gjør innkjøp med god samvittighet.
Tlf. 41477727
urkolonial.no


utropstegnVi har gjort vårt beste for å sjekke at alt i denne økoguiden stemmer. Men ting forandrer seg.
Hvis du oppdager nye steder med økomat eller finner feil i guiden vil vi gjerne at du hjelper oss å rette opp dette.
Send oss en epost: info@renmat.no

Økoguidene er støttet av Landbruksdirektoratet, fylkesmannen i Troms, Buskerud, Hedmark, Oppland, Nord-Trøndelag og Hordaland.

Annonsører

Samarbeidspartnere