Økohandel på nett

Stadig flere kjøper alt de trenger på nettet, og stadig flere butikker har utsalg på nett. Vi har laget en nettguide der vi har samlet både matvarer, egenpleie, tekstiler og diverse andre produkter. Ha en god og økologisk handel!

Sist oppdatert 2017

DAGLIGVARE PÅ NETT


Berges Bigard

Asheimsvegen 27, Indre Arna
Økologisk honning i mange varianter, sommer- eller lynghonning, honning med walnøtter eller mørk sjokolade. Produktene er å få kjøpt på Bondens Marked, direkte fra garden og på nett.
Tlf 98 20 42 88
Berges Bigard


Økologisk Spesialkorn
Eiet og drevet av biodynamiske og økologiske kornbønder. Satser på opprinnelige kornsorter som spelt, emmer, enkorn, svedjerug og landsorter av hvete. Har eget mølleanlegg i Sigdal.
spesialkorn.noNorsk Urkorn
Selger økologisk dala landhvete, emmer, enkorn, nakenbygg, spelt, svarhavre og svedjerug som er dyrket på Østre Pavestad Gård og Østre Øiestad Gård. Har nettbutikk.
Tlf 934 87 836
norskurkorn.no

Dyre Gård
Dyreveien 151, 1525 Moss
Dyrker og presser økologiske epler og selger eplemost og eplesnacks via sin nettbutikk.
Tlf 900 91 472 / 977 59 670
Dyregaard.noGrønvik Gard
Grønvik, Fister
Her dyrkes epler, plommer, jordbær. Eplemosten til Grønvik har vunnet 1. pris for beste eplemost i 2013. Velkommen innom  for en handel på gården eller bestill i nettbutikken!
Tlf 51 75 22 42
Grønvik GardAlvens Godteri
Hommelsåk, Sandnes
Hjemmelaget økologiske naturgodterier. Fri for melk, sukker, mel og soya og ingen varmebehandling. Produktene kommer for salg hos Bra Smak i Hokksund, eller man kan ta kontakt for bestilling.
Tlf 906 14 735
alvensgodteri.no

Müsli4Me
Økologiske frokostblandinger med råvarer fra norske møller og Tyskland. Du kan blande din egen müsli og velge mellom 30 ingredienser, og gi den et navn. Du kan også kjøpe en forhåndsblandet miks der du kan velge mellom ni ulike. Et utvidet sortiment er under planlegging med blant annet brødblandinger. Müsli4me fås også i noen butikker, se oversikt på nettsiden.
muesli4me.no

Økosjokolade
Økologiske ingredienser for deg som vil lage sjokolade selv. Selger i mange butikker rundt om i landet, og har nettbutikk.
okosjokolade.no

Hervik
Har Snill Bie økologiske honning i nettbutikken.


Delitalia
Har nettbutikk med økologisk kaffe og te.
delitalia.no

nu3
Fører mange økologiske produkter, bl.a. Saltå Kvarn, økoprodukter fra Renee Voltaire, Yogi Te, Clipper Te, Cocosa og mer. Nettbutikk.
nu3.no

retthjem.no
Har en del økologiske varer, søkefeltet er et nyttig redskap her. Selger også til bedrifter. Se om de leverer til deg ved å taste inn postnummeret ditt.


kolonial.no

Samarbeider med rema1000. Har et utvalg av økologiske varer. Sjekk om de leverer i ditt området, eller kan levere hjem til deg.

matnett.no AS
Et selskap med fokus på salg og tjenester innen dagligvarehandel på nett. De har et utvalg økologiske varer. Leverer til deg i Sandefjord, Tønsberg og Oslo.


supermarked.no
Leverer til bedrifter i Oslo-området. Varene bestilles i nettbutikken. Har et knippe økologiske varer, deriblant Go Eco-merke m.m.

Finca Olivenolje
Tilbyr økologisk olivenoljer av høy kvalitet. Nettbutikk.
Finca olivenolje


Økoland
Økologisk dagligvare på nett, selger matvarer, drikkevarer og non-food. Sendes over hele landet.
økoland.no

Meium Sjokolade
En gårdsmatbedrift som lager økologisk konfekt som aperitiff, til dessert eller bare til å nytes. Konfektbitene er anbefalt til spesielle typer vin, brennevin og øl. De har nordisk særpreg, blant annet er noe av sjokoladen med bjørk og einer, nordiske bær, frukter og blåmuggost fra Selbu. Du kan kjøpe over nett eller se på nettsiden hvor de har utsalgssteder.
meium.no

ØkoNome
Fokuserer på kvalitetsprodukter som er fremstilt på økologisk vis, med eller uten miljømerke. Har kaffe, te krydderblandinger, leker med mer.
Økonome.no
facebookLandhandel - Open Food Network
En alternativ salgskanel, akkurat etablert i Oslo, Norge også. Du kan bestille økologiske varer på fra produsenter rundtom Osloområdet, og hente på et distribusjonspunkt. Open Food Network er basert på rettferdighet og transparens, og du får vite hvor mye av pengene du betaler som går til bonden, administrasjon og transport.
openfoodnetwork.org
landhandel.co
facebook

123 levert
Har matvarer, barnemat, husholdningsartikler og noen egenpleieartikler, mye økologisk.Kinsarvik Naturkost
Har et godt utvalg av økologiske matvarer og kroppspleieprodukter. I tillegg til seks butikker, 4 i Bergen og 2 i Oslo, har de også nettbutikk.
Kinsarvik Naturkost

Naturligliv.no
Her får du gode produkter som dekker alle behov fra barneklær, hudpleie til mat og husholdningsartikler

Rentliv.no
Sunn snacks for barn og voksne. Har blandt annet økologisk frukt- og müsliebar, smoothies og riskaker. Se hjemmeside for bestilling eller oversikt over forhandlere.

NorgesTehus.no
Her får du et godt utvalg teer som er Fair Trade og økologisk godkjent av Debio.
Tlf 924 56 063Øko-logiske produkter
Fra Kristiansandsområdet sendes gode og økologiske produkter ut per post. De har blant annet økologisk solsikkeolje og gode krydre i sortimentet. Ikke alle varene er økologisk, men målet er å kun formidle disse produktene etter hvert.
oko-logisk.no


Better Life
Økologiske vaskemidler for hele hjemmet. Har nettbutikk.
betterlife.no


BONECO

Gamle Drammensvei 38, 1369 Stabekk
BONECO er en koselig liten butikk på Stabekk med hovedsakelig økologiske hudpleieprodukter, matvarer og fargerike barneklær. Har også nettbutikk.
BONECOFunky Fresh Shop

Selger hjemmelagde og importerte økologiske matvarer. Har også et samarbeid med Tilstede med mat og mer i Kristiansand.
funkyfreshshop.no
Reint Logisk
Vågavegen 163, 6630 Tingvoll
Nettbutikk med økologiske varer. Har også matkasser (se lenger ned)
Tlf 924 20 161/ 40 48 43 85
Facebook
reintlogisk.no

Etikken
Fjordgata 52, 7010 trondheim, og nettbutikk. En idealistisk drevet konseptbutikk med fokus på økologisk og sosial bærekraft. Stort utvalg av økologiske matvarer, rengjøringsprodukter og klær.
etikkentrondheim.no


Eple-app
App som gjør direktehandel mellom produsent og forbruker mulig. Last ned appen gratis, registrer dine varer fra hagen, skogen, jordet, og se om noen i nærheten tilbyr noe du ønsker deg. Utvalg av kortreiste produkter og også økologiske. Appen er tilgjengelig både for iOS og Android.
facebook.com/epleapp


Tidsporten.no
Nettbutikk med økologiske oster, såper, eteriske oljer, nøtter og tørkede frukter. Kort sagt, mye som er fint å ha i heimen.
tidsporten.no

Sana Bona
Nettbutikk med mange daglivarer, en del såkalt "superfood" som spirulina, gojibær, hampfrø o.l. De har sunne snacks, kokosprodukter, müslier og mye annet. Også kjøkkenutstyr og oppskrifter.
sanabona.no

Et Grønnere Liv
Nettbutikk med vaskemidler, tåteflasker og mye annet småbarnsfamilier trenger. Økologisk og miljøvennlige produkter.
etgronnereliv.no

Sunne Saker
Nettbutikk med et utvalg av økologiske produkter og varer for deg med allergier, intoleranser eller cøliaki. Har bl.a. matvarer, vaskemidler og hudpleieprodukter.
sunnesaker.no

Maxkorn
Økologisk korn, valser og kornblandinger. Med en kornvals kan du lage dine egne frokostblandinger. Korn som ferskvare smaker helt annerledes enn frokostblandingene på butikken. Dette forsøker Max Korn å gjøre folk oppmerksomme på, og legge til rette for at du kan oppdage smaken! Enzymene og vitaminene er fortsatt i god behold. Se mer om historien, oppskrifter og inspirasjon og produktene på nettsiden. Du kan også bestille produktene der.
maxkorn.no
facebook


Soma.no
Har rundt 500 produkter innen helsekost, økologisk mat og økologisk kroppspleie. Rundt 250 av produktene er økologiske, 70 er glutenfrie, og nærmere 50 er melkefrie.
soma.no

Minpose.no
Helsekost på nett. Et stort utvalg av økologiske varer i nettbutikken. Alt fra te til hudpleie og sunne kjeks.


Mølleren Sylvia
Heløkologisk dagligvare, fokus på kortreist og zero waste. Har utsalgssted i Hegdehaugsveien i Oslo. Har også nettbutikk.
mollerensylvia.no

Dyrket.no
Du kan bestille de beste, ferskeste økologiske råvarer fra lokale bønder rundt Oslo, og få de levert rett hjem hvis du bor i Oslo, Bærum eller Asker. Dyrket.no kutter fordyrende mellomledd, og forsøker å redusere matsvinn ved at kun de bestilte produktene blir høstet og foredlet. Bonden får også en fair pris for varene, mer av overskuddet går til dem. I tillegg til ferske, norske produkter, selger de basisvarer som mel, søtsaker, oljer, pasta, sauser m.m. Du finner en oversikt over produsenter samt gode tips til oppskrifter på hjemmesiden.
Dyrket.no.Nøtteblanderen
Nøtteblanderen tilbyr et bredt sortiment av nøtter og tørket frukt av høy kvalitet. Alt i løsvekt etter eget ønske. Økologisk sertifisert. Har også nettbutikk.
Tlf. 967 10 715
notteblanderen.no
Facebook

Mecindo
En helsekostbutikk på nett. De har mange økologiske varer, som Pukkate og yogite, spirulina og noe hudpleie
mecindo.no


My treat organics
Nettbutikk med økologisk godteri. Importør og distributør med fokus på økologiske og rene produkter.  Tilbyr økologisk godteri for store og små. Ønsker du å selge produktene de importerer og distribuerer, er du hjertlig velkommen til å ta kontakt.
mytreat.no


MATKASSER


Den Grønne Kassa
Matkasse på døren for de som har et plantebasert kosthold, ønsker å prøve det ut, og/eller har allergier. Kassen er 100 prosent vegansk og 95 prosent økologisk. Kassene inneholder altså ingen kjøtt, melk og egg, og har glutenfrie alternativ i tillegg. Kassen sendes over hele landet.
den grønne kassa
facebook

Kolonihagen
Leverer økoloigske mat hjem på døren. Tilbyr også glutenfrie og vegetar matkasser, melkeprodukter, egg, brød m.m
kolonihagen.no

123 levert
Har et godt utvalg av økologisk kjøtt, grønnsaker, frukt/bær, drikkevarer m.m. De leverer både privat, til bedrifter og til institusjoner.
123levert.no

Oslo Kooperativ

Kjøp ferske varer rett fra bonden! Kooperativet startet opp i 2013 for å skape en plattform der bønder og forbrukere møtes. Det er frivillig basert og som medlem forplikter man seg til å ta noen vakter i året. Poser med økologiske, biodynamiske og kortreiste grønnsaker, kjøtt- og meieriprodukter med mer kan bestilles på nettsiden, og leveres tre ulike steder i Oslo annen hver uke.
kooperativet.no

Ås Kooperativ
Kjøp ferske varer rett fra bonden! Kooperativet er en plattform der bønder og forbrukere møtes. Det er frivillig basert og som medlem forplikter man seg til å ta noen vakter i året. Poser med økologiske, biodynamiske og kortreiste grønnsaker, kjøtt- og meieriprodukter med mer kan bestilles på nettsiden, og hentes på pakkestedet.
facebook
aaskooperativ.no

Nøtterøy Kooperativ
Kjøp ferske varer rett fra bonden! Kooperativet er en plattform der bønder og forbrukere møtes. Det er frivillig basert og som medlem forplikter man seg til å ta noen vakter i året. Poser med økologiske, biodynamiske og kortreiste grønnsaker, kjøtt- og meieriprodukter med mer kan bestilles på nettsiden, og leveres på Steinerskolen i Nøtterøy.
facebook

Øko-kompaniet/Solgard
Sande i Vestfold
Leverer økologiske grønnsaker og frukt hjem til deg. De har også en frokostpakke med korn- og melkprodukter. Leverer til Oslo, Asker,Bærum, Drammen,Lier, Trondheim, Hurum. Flere steder vil åpnes i løpet av 2015/2016, det er bare å følge med.
solgardlevert.no

Stiftelsen Alm Østre
Stange
Biodynamisk-økologisk abonnementssalg fra august til februar
av korn, honning, egg, grønnsaker og kjøtt. Leverer i Hedmark og Oppland.
Tlf 90 68 30 89
Alm Østre

Fritt og vilt
Abonnementsordning hvor du hver måned får levert viltkjøtt og økologisk kjøtt på døren. De leverer til Kristiansand og Søgne, alternativt kan man hente kassen selv i Måkeveien 4 på Møvik.
Tlf. 922 43 499
frittogvilt.com

Friskus frukt og grønt
Leverer frukt- og grøntkurver i området Haugesund og Karmøy.
Tlf 907 18 975
Friskus frukt og grønt

Grønn Mat
Sandvad, Lillesand
Leverer økologisk frukt og grønt, tørrvarer og drikke til privatpersoner og bedrifter fra Arendal til Kristiansand, Mandal og Tvedestrand og økologisk skolefrukt til alle kommunene i Agder.
Tlf 40 00 45 56
Grønn Mat


Finnegarden
Finnesvegen 16, Voss
Knut Finne leverer økologisk dyrket og foredlet mat direkte til forbruker i bergensområdet.
Tlf 91 62 84 05
Finnegarden

Organic Soup Company
Leverer hjemmelaget, økologisk grønnsakssuppe i Bergen og Voss. Leverer også matkasser med økologisk- og lokal mat til de i Voss. Tar cateringoppdrag.
oscvoss.no
Matkollektivet
Landåsveien 26, Bergen
En nettbutikk med godt utvalg av økologisk mat og lokalmat. Matvaren kan hentes hver torsdag på Landås menighets eldresenter. De har også fått leveringsbil!
Tlf 950 61 277
Matkollektivet.no

Reint Logisk
Stornaustet, 6680 Halsanaustan
Et populært tilbud hos butikken Reint Logisk er levering av matkasser. Disse bestilles på nett og leveres hjemme, på jobb – eller hvor man måtte ønske. Man kan velge ferdigkasser eller sette sammen kassenes innhold selv, både med grønnsaker, meieriprodukter og tørrvarer. Prisene varierer fra 350,- og oppover, hvor utvalget og mengden øker proporsjonalt med prisen. Sender til hele landet. Hjemmelevering til Halsa kommune og Nordmøre.
Tlf 924 20 161/ 40 48 43 85
Facebook
reintlogisk.no


Økomat Innherred
Mule, Levanger
Leverer kasser med frukt, grønt, kylling og dagligvarer fra Melhus i sør til Tromsø i nord. Har også en landhandel med økologiske varer på Mule.
Tlf 74 01 68 11
Økomat Innherred

"Grønt Kjøtt fra Inderøy" - også til Trondheim og Oslo!
Snerting Ranch tilbyr kjøtt fra frittgående ungdyr av rasen Hereforde Kjøttfe. Ranchen driver økologisk, og i tillegg spiser dyrene ikke kraftfor. "Grass fed beef" som det populært heter i utlandet. Dette gir både helsegevinster og bedre smak.
Dyrene går ute i det fri året rundt. Kalvene går sammen med mora til neste kalv kommer, og parringen skjer på den gode gamle måten. Store beiter gir mye bevegelse og friske dyr som trives.
Selger kjøttet i 10 kg esker - med en blanding av biff, ranch-burgere, karbonadedeig, steik, ølpølser, spekekjøtt m.m.
Levering også til Trondheim og Oslo!
Ta kontakt for å bli med på mailliste for full info/dialog/ønsker før en evt handel. post@snertingranch.no.
snertingranch.no


Trondheim Kooperativ
Kjøp ferske varer rett fra bonden! Kooperativet hadde første poselevering september 2016. Det startet opp for å skape en plattform der bønder og forbrukere møtes. Det er frivillig basert og medlemseid, som medlem forplikter man seg til å ta noen vakter i året eller engasjere seg ytterligere. Poser med økologiske, biodynamiske og kortreiste grønnsaker, kjøtt- og meieriprodukter med mer kan bestilles på nettsiden, og må hentes av medlemmene. Se facebook for mer info.
Facebook

Lillesands Beste
Middagskasse levert hjem, med økologiske, lokale og ferske råvarer. Leverer i Vest og Øst-Agder.
Økoinnholdet varierer, mellom 70-80 % av innholdet er økologisk. Tørrvarer er som regel øko. Har fokus på lokale og ferske råvarer også, her varierer økoandelen noe. Fisken er villfangst, kylling er alltid øko fra Holte Gård, pølser fra Grøstad Gris, og mesteparten av kjøtt fra Slakter Eide.
Tlf 907 48 928
lillesangsbeste.no


Halden Kooperativ
Kjøp ferske varer rett fra bonden! Kooperativet startet opp for å skape en plattform der bønder og forbrukere møtes. Det er frivillig basert og som medlem forplikter man seg til å ta noen vakter i året. Poser med økologiske, biodynamiske og kortreiste grønnsaker, kjøtt- og meieriprodukter med mer kan bestilles på nettsiden, og leveres på et bestemt hentepunkt.
haldenkooperativ.no
facebook

Økokassen
Økologisk frukt og grønt levert til din dør i Oslo og på Nesodden. I tillegg har vi over 700 økologiske produkter.
Tlf. 40 38 38 40
okokassen.no
facebook


Oppistua Øye
Oppistua, 6642 Surnadalen
Selger økologiske produkter som poteter, grønnsaker, urter, bær, frukt og blomster fra hagen. Du kan også bestille og få tilkjørt ei kasse med sesongens varer deler av året. Leverer også til restauranter, butikker mm.
Tlf. 997 22 268
oppistua.no


Økomat Helt Nord
Bodø
Økologisk frukt og grønnsaker mm. leveres på døren i Bodø, Steigen, Fauske, Rognan, Misvær, Saltstraumen, Nygårdsjøen, Ørnes, Glomfjord og Kirkenes. Flere typer kasser.
Tlf 75 75 75 77 / 980 93 564
Økomat Helt NordTEKSTILER & PRODUKTER


LiBe Fair Living
Liten og sjarmerende butikk i Gjøvikgata 1 Oslo. Har fokus på økologisk, fair trade og bærekraftig. Klær, smykker, vesker og interiør. Se også nettbutikken.
etiskmote.no

Organic Basics
Selger økologisk boksershorts for menn. "We want to make fashion sustainable and sustainability fashionable" er deres motto. Kan bestilles fra Danmark
organicbasics.dk


Happy Planet
Nettbutikken selger etiske produkter der produsentene har fått en rettferdig pris for varen. Resirkulerte økologiske materialer er også brukt. Visjonen er å drive handel med respekt for mennesker og natur. Handler med lokale, små produsenter for å støtte lokalbefolkningen der det gjelder. Lager og selger også egenproduserte økologiske kremer.
Happyplanet.no


EARTHEREAL
Netthandel klær. 100% økologisk og 100% Fairtrade-sertifiserte klær! Har t-skjorter til dame, herre og ungdom, planlegger også å utvide til barn og babyer. I tillegg kan de trykke for bedrifter, lag og foreninger.
Se kolleksjonen med fargerike T-skjorter på earthereal.no

Just Fashion
En gruppe moteelskere kom sammen i Oslo og etablerte JustFashion. De har samlet norske og utenlandske uavhengige designere som har fokus på bærekraftig, etisk og økologisk produksjon.
justfashion.no

Eldhuset
Mellom Rue, 3652
Landhandel i Tinn. Selger økologiske hudpleieprodukter, klær og tekstiler fra små leverandører. Selger egg fra egne høner og bakervarer med mel fra Holli Mølle. Selger også gjennom nettbutikk.
Tlf 917 89 665
eldhuset.blogspot.no

AeO - Age of Enlightenment
Fokus på bærekraftig, fairtrade og økologiske klær. Selger i noen butikker og har salg av klær på nett.
aoeclothing.com

Elsien Gringhuis
Nederlandsk designer, har fokus på minimalistiske og tidløse plagg. Bærekraftig, fairtrade og økologiske stoffer. Klærne er produsert i Nederland, sendes i posten.
elsiengringhuis.com


Friends Fair Trade
Selger Fairtrade-merkede og økologiske klær, sengetøy, håndklær, leker m.m. Har blant annet merkene Gossypium, Hug og Pants to Poverty. To butikker i Oslo, i Storgata 36 og i Mathallen. Varene selges også i nettbutikk.


Nordvestpassasjen
Nettbutikk med håndplukket etisk design fra verdens hjørner: Dame og barneklær, accessories, gaver, te og sjokolade. Studio Jux, People Tree, Aiayu, Serendipity, Frugi, Taza sjokolade, mm. Økologisk og Fair Trade.


Vidunderbarn.no
Nettbutikk med økoklær til barn fra ManyMonths, bæreseler og annet utstyr.

Ecologics
En nettbutikk med Fairtrade-produkter som smykker, kurver, tekstiler og garn og et godt utvalg av økologiske hudpleieprodukter

ecologics.no

Pil og bue
Nettbutikk med noe barneklær i økologisk bomull (ikke alt, se selv), samt BIOBU bambusskåler, fine kunstplakater m.m. De kan også besøkes i Østfold.


Miljødesign.no
Nettbutikken har et utvalg av glass, karafler, salatbolle, m.m. Blyfritt og munnblåst.

Alpaca Family
Alpaca Family er et norsk klesmerke som kombinerer etisk produksjon med både bærekraftighet og fair trade. Klærne er laget av Aplaca-garn og er helt uten kjemikalier. Ikke sertifiserte enda, men det kommer etterhvert.Stof & Stuff - kreativ livsstil
Dansk nettbutikk med blant annet metervare av økologisk bomull.

Sonjas Textilateljé
Svensk nettbutikk med masse metervare i sertifiserte økologiske kvaliteter; bomull, lin og ull.

AD Ecotextile
Svensk nettbutikk med masse metervare i sertifiserte økologiske kvaliteter; bomull, lin og ull, men bare i store volum. Kontakt dem på info@adecotextile.seFrusopp
Fauchalds gate 22, 2815 Gjøvik
Nettbutikk med tekstiler, metervare og sytilbehør, økologiske materialer. Er du i nærheten av Gjøvik er du hjertelig velkommen innom kontoret. Enten for å hente varer, eller kun for en kikk. Fint om du avtaler det på forhånd.
frusopp.no

Stoff & Stil

Har utvalg av økologiske tekstiler, sytråd med mer. Har nettbutikk og seks butikker i Norge.

Cotton Child

Selger hovedsakelig klær til barn og baby, men har også basisklær som t-skjorter, sokker og undertøy til voksne. Alle tekstilene er i økologisk bomull.

Englebarn
Mogata 6, Oslo og nettbutikk.
Klær i økologisk bomull, ull og silke og et utvalg av tøfler i skinn. Alt er sertifisert.


Agent M
Selger babyklær i økologisk merinoull. Har også økologiske hudpleieprodukter, giftfri flasker, oppbevaringartikler, kjøkkenutstyr, tannbørster og mye mer.


Armer og ben
Nettbutikk med barneklær i økologisk bomull fra fargerike Duns, søte Serendipity, Mini Rodini m.fl. Ikke alt er økologisk.

Polarn O. Pyret
Nettbutikk med svane- og kravmerkede trøyer, undertøy og nattklær til barn og voksne i egen ECO-kolleksjon.

Jumina design
Selger barneklær med fokus på etikk og miljø.
Nettbutikk og utsalg i Elverum og på Hamar.

Little Mountains
Designer Siv Elise Seland (iiS) sitt klesmerke for barn. Nydelige klær i ull og økobomull. Forhandlerliste her.


Skinlove
Har økologisk babytøy. Har også et godt utvalg av økologiske hudpleieprodukter og kosmetikk.


LILLI&LEOPOLD
Ullundertøy til  barn i alderen 0-12 år. Alle produktene er laget av 100 % økologisk merinoull. Har nettbutikk.

Nudie Jeans
Jeans laget av 100 prosent økologisk bomull fra 2012. I Norge forhandles buksene blant annet av Carlings. Sjekk nettsiden for forhandlere i Norge.


Gudrun Sjödén
Har noen økoplagg. Har utsalgssteder og nettbutikk.
gudrunsjoden.com


Filippa K
Har svanemerkede bomullsplagg for mann og dame. Se nettsider for butikkutsalg og miljøprofil. Har nettbutikk
filippa-k.com/no

Dovre
Dovre er et tradisjonsrikt norsk merke som mange menn har brukt i generasjoner. De har noen økologiske produkter.

iiS of Norway drives av mor og datter Olaug og Siv Elise Seland. Klærne er inspirert av naturen på Jæren der de bor. De bruker mye økologisk bomull og resirkulert ull. iiS Woodling ble lansert i 2006.


Jackpot
Har noen plagg for damer i økologisk bomull. De har som mål å utvide bruken av økobomull.

Natura Clothing
Økologisk ull og bomull til baby, barn og voksne. Produktene er spesielt egnet for å beskytte sart hud, passer for alle med allergi, eksem eller sensitiv hud.La Redoute
Tilbyr noen klær til dame, herre og barn og sengetøy i økologisk bomull, bruk søkefeltet og skriv økologisk.


Norrøna
Nesten alle bomullsplaggene fra Norrøna er produsert av økologisk bomull, per dags dato er 97 prosent økologisk bomull. De har også fleece-produkter i resirkulerte materialer. Har nettbutikk.Unni Strand
T-skjorter, kjøkkenhåndklær, puter mm, mye laget av lin og økologisk bomull, med sjarmerende silketrykkede dyremotiver.

EPLA
Selger noe økologisk, vintage og gjebruk. Samt mye annet. Unni Strand har bl.a. et økologisk utvalg på Epla.
epla.no

Gåsungen Tøybleier
Tøyebleier, mange miljøvennlige og økologiske. Nettbutikk.
gasungen.no


Ethletic
Fairtrade sko med økologisk bomull. Bestilles på nett fra Tyskland.
ethletic.de

ECOALF
"Today you are wearing 80 plastic bottles and you look really cool". Jakker, sko, vesker og mer laget av resirkulerte plastflasker, fiskegarn og annet resirkulert materiale. 70 plastflasker = 1 meter med ECOALF stoff. ECOALF er et spansk merke basert på en "vugge til vugge -tanke". Klærne selges i utvalgte butikker og via deres spanske nettbutikk i hele EU. I Norge fås tak i merket i noen nettbutikker og butikker. Google it, så finner du noe. Se mer om ECOALF her.


Kjekk & søt
Her finner du fargerike stoffer, sytilbehør og håndlagde barneklær. Mange stoffer og klær er GOTS-sertifisert og økologiske. Nettbutikk og butikk på Dokka.
kjekkogsoet.com

Fat og Fe
Babyprodukter i naturgummi. Har også andre produkter, som beewraps.
fatogfe.no

Serendipity Organics

Tøy til barn fra 0 - 11 år. Basert i Danmark. Klærne er inspirert av skandinaviske designtradisjoner, med rene linjer, funksjonelle detaljer og behagelig å ha på seg. Alle bomullsmodeller er GOTS og Fair Trade, og 100 % økologisk bomull.
Klærne kan bestilles på nett og sendes i Norge.
serendipity-organics.dk


Little Green Radicals
Britisk selskap, som lager barneklær av økologisk bomull. Både produksjonen av klærne og bomullen er Fairtrade-sertifisert.
littlegreenradicals.co.uk

People Tree

Britisk basert selskap. Fokus på rettferdige og rene tekstiler. Har økologisk og fairtrade sertifiserte klær. "Slow Fashion means standing up against exploitation, family separation, slum cities and pollution – all the things that make fast fashion so successful" skriver de på nettsiden. Har klær og tilbehør til kvinner og menn. Kan også sende til Norge.
peopletree.co.uk


Veleco
Det går fint an å kombinere sykling og økologiske, fairtrade klær som hører til. Sjekk ut kolleksjonen til Veleco. De sender også til Norge.
veleco.cc


Rawganique
Lager sweatshop-frie klede i økologisk bomull, lin og hamp produsert i USA, Canada og Europa.Faircloth & Supply
Lager klær i økologisk lin, og for hvert solfte plagg gir selskapet en skoleuniform og skolegang for ei jente Nepal i ett år.

Nomads Clothing
har fairtrade-produserte klær for kvinner og egne retningslinjer for produksjon og miljø. Også mye økologisk.

Bibico

Jobbar med naturlige materialer, produsert av fairtrade-sertifiserte kooperativ som hjelper kvinner med utdanning og arbeid.

Icebreaker
lager sportstøy i bl.a. merinoull, som skal inngå i et etisk ull-program, fri for mulesing. Selskapet gir deg også muglegheten til å spore hvor merinoulla i klesplagget ditt kommer fra.


Fashion-conscience
har som mål å samle etiske og økologiske klær fra designere fra hele verden med internasjonal merking for blant annet fairtrade, etiske og bærekraftige varer.

Kuyichi

Markedsfører seg som selskapet som var først ute med økologiske jeans. De bruker resirkulert bomull, plastflasker og alternative materialer som hamp. Bærekraft og åpenhet er viktig for selskapet, som viser på sin nettside hvor de får produsert de ulike klesplaggene. En butikk i Noreg fører klærne deres – MiN boutique, Storgata 46 i Molde.


Badaboom
Selger undertøy til voksne og barn i miljøvenlig bambusviskose der det ikkje blir brukt sprøytemidlar eller miljøfarlege stoff i produksjonen. Har også sengetøy.

Kingdom
Et klesmerke aktiv i kampen mot menneskehandel og for menneskerettigheter. Har også merket Release, som tilbyr fairtrade og økologisk sertifiserte klede til bedrifter.


Lev Logisk

En "grønn" nettbutikk med fokus på miljøvennlige produkt for barn og mor.

Naturkilden
Nettbutikk med egenproduserte naturlige hudpleieprodukter og bivokslys. Giftfri økologiske varer, utstyr og klær for små og store.
Tlf. 93696778
naturkilden.net
facebook

BeeOrganic

Drikkeflasker av glass, bambus sugerør, matbokser, beewrap til innpakning av mat, bakepapir, kaffefilter, ubleket og kjemikaliefritt, m.m. Selger også hudpleieprodukter, håndklær, tøyposer m.m.
beeorganic.no

Økogarn
En nettbutikk med økologisk, miljømerket, fairtrade og resirkulert kvalitetsgarn for strikking og hekling. I tillegg fører de strikkpinner og heklenåler i bambus og bjørk, samt andre håndarbeidsrelaterte produkter som er produsert på en etisk og miljøvennelig måte.
okogarn.no


Corkini
Selger vesker og annen tilbehør laget av bærekraftig kork, produsert i småskala i Europa. Produktene er produsert slitesterke og av god kvalitet. Selv bruker de ordene "slow fashion, kvalitet foran kvantitet"
corkini.no

BONECO
Selger økologisk og hudpleie, økologiske og miljøvennlige småvarer, klær, vaskemidler m.m.


Hekne
Norsk design. Klærne er laget i resirkulert ull og økologisk bomull under ordnede forhold i Litauen og Tyrkia. Kan kjøpes på egne nettsider samt hos justfashion.


Flittigelise
En liten nettbutikk med håndlagde småtterier i økolgiske materialer. De har en forkjærlighet for små landlige grunderbedrifter.
flittigelise.no

Shopalike.no
En nettbutikk for klær, interiør og hudpleie, ikke alt økologisk, men i  kategoriene kan du filtrere ut alle produkter som ikke er økologiske, noe som gjør det enklere å handle økologisk!

Grünerløkka Garn

Du finner økologisk ull og bomullsgarn i mange farger og kvaliteter fra BC Garn. De har Dale Eco Wool og Eco Fur, 70 % økologisk ull og 30 % alpakka. Har naturfarget og plantefarget garn fra Lofoten, Lofoten Wool.


EGENPLEIE


L'Occitane

Det franske merket L'Occitane har endel produkter som er økosertifiserte av Ecocert og Cosmebio.

Gruten.no
Selger økologisk såpe laget av kaffegrut. Se nettside for andre utsalgssteder. Tilbyr også kurs i hvordan å bruke din egen kaffegrut, hvordan lage grutensåpe og kaffeskrubb.

Agent M
Fører et godt utvalg av økologiske hudpleieprodukter fra Dr Bronners, One Love Organic, Maria Åkerberg og Rein hudpleie. Selger også giftfri flasker, oppbevaringartikler, kjøkkenutstyr, tannbørster og mye mer.
Tlf 934 02 471
agentm.no

Salome
Selger Debio-sertifiserte økologiske oljer til hudpleie, aromaterapi, massasje og kosmetikkproduksjon. Alle oljene er kaldpressede.
Salome.no

Vossabia
I tillegg til honning, har de også  en serie 100% naturlige hudpleieprodukt der honning og bivoks er blant hovedingrediensene. Har nettbutikk
vossabia.no

Skinlove
Tilbyr et stort utvalg av økologiske hudpleieprodukter, kosmetikk, tilbehør, økologisk babytøy m.m. Nettbutikken informerer om ulike kjemikalier og ulike hudtyper. De har også økologiske vaskemidler for hele huset av Bentley Organic.


Green Spirit
Green Spirit er en nettbutikk som tilbyr økologisk sertifiserte velvære- og pleieprodukter til forhandlere og privatkunder. Veldig godt utvalg.

Way of Living
Nettbutikk med produkter for hud, kropp og hår til dame, mann og barn. Produktene er sertifsert av Ecocert.

Helse & Kost
Nettbutikk som har mange typer naturkosmetikk med økosertifisering, bl.a. Aubrey Organics, Druide og Dr. Hauschka. Selger også intimprodukter til kvinner i økologisk bomull fra merket Natracare.Gimle Parfymeri

Vegg i vegg med det tradisjonelle parfymeriet satser de samme eierne økoloigsk med en rekke sertifiserte hudpleieprodukter.

Arnika.no

Har mange ulike varer inkludert økologisk kosmetikk fra Tisserand, Weleda, BioSolis,
Dr. Hauschka og Lykkelig som liten.

BONECO

Selger økologisk og naturlig hudpleie fra merkene i+m Naturkosmetik, Medevisalvan og Weleda, samt diverse andre økologiske og miljøvennlige småvarer.

Rein Hudpleie
Produseres på Vestlandet. Har nettbutikk.

Green People
Sertifiserte produkter for hud, hår og tenner, for både herre og dame.

123 Levert
Har et godt utvalg av hygieneartikler fra Urtekram. Har også rengjøringsmidler fra Sonett.


Charlottes Urtekosmetikk
Norske, håndlagede naturprodukter for hud og hår basert på viltvoksende og økologiske urter. Har nettbutikk.

ONEgroup
Australsk nettbutikk med økologisk sertifisert kosmetikk og produkter for hud, hår og kropp m.m.

BigGreenSmile
Britisk nettbutikk, sjekk de norske før du bestiller fra utlandet). Fører økologiske produkter innen hudpleie, skjønnhet og rengjøring, blant annet Green People, Avlon Organics og Lavera.


Fructus Naturae

Familiebedrift som lager og selger krem og salve til barn. 95% av ingrediensene er sertifisert økologisk.


Sunne Saker
Nettbutikk med et utvalg av økologiske produkter og varer for deg med allergier, intoleranser eller cøliaki. Har bl.a. matvarer, vaskemidler og hudpleieprodukter.
sunnesaker.no


Rudolph Care
Sertifiserte solkremer, bestilles fra Danmark.

rudolphcare.dk

iHerb
En amerikansk nettside der du kan bestille et stort utvalg økologiske egenpleieprodukter, kosmetikk og tørrvarer.
iherb.com

ecologics
Nettbutikk med fairtrade og mye økologisk. Blant annet mange økologiske hudpleieprodukter, sminke etc.
ecologics.no

RÅ ORGANIC SKINCARE

sine produkter er produsert ved den stormfulle vestkysten av Norge. Produktene er laget med omsorg for mennesket og naturen. Både for hud og hår, deilige kremer og oljer med fri frakt bestiller du her.


Karma.no

Økologiske kroppspleie, sminke, hudpleie for kvinner, menn og barn


Floraskin.no
Har noen økologiske produkter. Bruk søkefeltet for effektive søk. Derunder body wash, kroppsoljer, ansiktrens m.m.


Alva-naturkosmetikk
Har økologiske hudpleiprodukter, derunder alva Sensitiv testet av Ecocert, sertifiserer av økologiske produkter.Supervital
Rekke hudpleieprodukter, te, kaffe, tørrvarer m.m. Nettb
utikk.

coverbrands.no
Har blant annet økologiske hudpleieprodukter, deriblant Dr. Hauschka, Rå Organic Skincare, Rudolph Care med mer.


Helseshoppen
Har blant annet produkter fra Dr. Hauschka som er økologiske.

Masaga
Nettbutikk med mange økologiske hudpleieprodukter, produkter for baby og mor, rapslys, såper osv.
masaga.no

Grønn Livsstil
En nettbutikk med utvalg av økologiske og miljøvennlige produkter. Eksempelvis tannbørster av bambus, Faith-serien med sjampoer og såper, Eco Cosmetics solkrem, spireposer av hamp med mer.
gronnlivsstil.no

Et Grønnere Liv
Nettbutikk med vaskemidler, tåteflasker, hudpleieprodukter og mye annet småbarnsfamilier trenger. Økologisk og miljøvennlige produkter.
etgronnereliv.no

life.no
Lifebutikkene har også nettbutikk der du kan få tak i en rekke økologiske egenpleieprodukter, noen matvarer og supplementer.

vita.no
Har noen få økologiske produkter i nettbutikken av Dr. Hauschka

Sunkost
Har også nettbutikk, ved siden av andre utsalgssteder. Har varierte økologiske varer, både matvarer, egenpleieprodukter og supplementer. nettbutikk.sunkost.no

Isangs
Egenpleie produkter til hud og hår med økologiske, fair trade og vegan ingredienser. Alle produkter er laget for hånd i København, Danmark. Det brukes kun bærekraftig og resirkulert innpakning. Minimalistisk, ikke noe ekstra. "Just simple, effektive organic products at a fair price"
Kan bestilles på nett.
isangs.com/en/


Lev Logisk
Ein grøn nettbutikk med fokus på miljøvenlege produkt for barn og mor.

Naturkilden
Nettbutikk med egenproduserte naturlige hudpleieprodukter og bivokslys. Giftfri økologiske varer, utstyr og klær for små og store.
Tlf. 93696778
naturkilden.net
facebook

Urte-Haven
Norsk produksjon av hudpleie, babystell, behandlende remedier og detoxing med sterk miljø/øko-profil. Produserer også for andre som ønsker eget merke. Nettbutikk.
Tlf. 986 29 612


Lykkelig som liten
Legene Kari og Nils undret seg over de lange ingredienslistene i hudpleieprodukter og var skeptiske. Som resultat har de utviklet en hel serie med økologiske hudpleier for barn. Du kan bestille produktene på nett eller se på nettsiden hvor den nærmeste forhandleren er.
lykkeligsomliten.no


Magrete - for hud og hår
Bendixklev 6, 4836 Arendal
En nettbutikk og butikk med selvlagde hudpleieprodukter produsert i Arendal. Råvarer fra naturens skattekammer er benyttet. Produktene er uten tilsetningsstoffer og ingrediensene er så langt som mulig dyrket økologiske. Innehaver lager produkter på bestilling, slik at det blir minst mulig svinn, og individuelle tilpasninger er dermed også mulig å gjøre. Hun setter pris på innspill og tilbakemeldinger.
Hun selger produktene dessuten på Bondens Marked, mest på Sørlandet.
tlf. 928 455 66
margrete.no


Clean living
Nettbutikk med stort sortiment økologiske hud- og hårpleieprodukter. De ønsker at kvinner, menn, barn og baby skal kunne nyte økologiske og trygge produkter, for et renere liv!
Du kan kjøpe alt fra tannbørster til neglelakk og sjampo.
cleanliving.no


Vi har gjort vårt beste for å sjekke at alt i denne økoguiden stemmer. Nettet forandrer seg raskere enn noe annet, så gjerne si ifra hvis du vet om flere nettsteder som selger økologiske varer, eller hvis du oppdager feil i guiden.
Send epost til info@renmat.no

For tips til å kle og sko deg miljøvennlig, se her

Annonsører

Samarbeidspartnere