Iskremguide

Klassisk iskrem er laget på egg og fløte eller melk, gjerne søtet og smaksatt med ekte råvarer. Her er en oversikt over produsenter som nettopp lager isen sin på denne måten, de aller fleste helt uten kunstige tilsetningsstoffer.

De vanlige variantene av iskrem du kjøper i butikkene består av en blanding kjemiske grunnprodukter, smakstilsetninger og konser­veringsmidler, pumpet opp med luft til isen får dobbel volum. Luft står ikke på innholdsfortegnelsen til tross for at den utgjør rundt 50% av innholdet. Teknologien for å pumpe luft inn i isen ble forresten utviklet av Margaret Thatcher da hun som ung arbeidet som kjemiker.

Oppdatert august 2016


Raw Vegan Icecream

Funky Fresh Foods Sandaker­veien 50, Oslo
Økologisk og vegansk is, laget på cashewnøt­ter, agavesirup. Smaker av godjybær/appelsin, jordbær/vanilje og kanel/kakao. Selges blant annet på Helios, Røtter og i noen Sun­kostbutikker.
Funky Fresh Foods

Rein iskrem

Reins Kloster AS i Sør­-Trøndelag
Lager fløteiskrem med smaker av honning/anis, jordbær, kaffe, karamell, konjakk/sviske, safran/pinjekjerner, sjokolade og vanilje. Selges i enkelte butikker.
Rein Iskrem

Alm Gard Iskrem

Feios
Lager fløteis, yoghurtis og sorbet av egne gårdsproduk­ter. Smaker av vanilje, karamell, sjokolade, kaffe, tyttebær, bringebær, jordbær mm. Selges rett fra gården, i noen butikker, kafeer, på Bondens Marked.
Alm Gard Iskrem


Isrosa

Kvinnherad
Lager fløtebasert is og sorbet med produkter fra egen gård, eller så kortreist som mulig. Fløteisen er med sjokolade, vanilje, banan, kokos, valnøtt/lønnesirup, kanel og bjørnebær. Fruktisen er med bringebær, pære, plomme og rabarbra. Selges rundt om i landet og via nettbutikk.
Isrosa


Dolce Vita Bar Gelateria
Prinsens gt 22 i Oslo
Lager deilig italiensk is med økologisk melk fra Rørosmeieriet, men de øvrige tilsetningene er ikke alltid øko­logiske.
Dolce Vita


Hjem-is

Nestlé Norge AS
De blå bilene har økologisk Krone­is med sjokolade og vaniljefløteis.

Westerdals Kantina
Maridalsveien, Oslo
Lager iskrem og sorbéter hver dag. Smakene varierer. Kantinen er åpen hverdager 9-16.
Kantina

Funky Frozen Yogurt
Is basert på økologisk yogurt. Isen produseres i Luxemburg. Varierte smaker som ikke alle er økologiske. Selges mange steder i Norge.
Se oversikt funkyfrozenyogurt


På Pinne
Mellom operaen og Sørenga
Lager frosne fristelser med naturlige råvarer, spennende smaker og søtet med dadler og honning. Har mye økologisk.
Tlf. 418 47 751
påpinne.no

Lily & Hanna´s
Svensk iskremprodusent, lager økologisk, raw veganis. Kommer i diverse smaker. Selges noen steder i Norge. Se nettsiden for oversikten.
lilyohanna.se

Sandwich Brothers
En mobil sandwichbar kjører rundt i Oslo, og kan levere bestillinger. Om sommeren lager de mange sorter iskremsandwicher og om vinteren blir det brødsandwicher. Hele konseptet er tuftet på å hjelpe nye landsmenn i arbeid. Det er de som lager nesten-økologisk sandwicher og selger til alle som vil ha. De tilstreber også et mest mulig økologisk innhold, per i dag er mellom 50 og 80 prosent av ingrediensene økologiske, og noen iskremer er heløkologiske. De holder for det meste til i Grünerløkka bydel.
Tlf. 93432138
Facebook

utropstegnVi har gjort vårt beste for å sjekke at alt i denne økoguiden stemmer. Men ting forandrer seg.
Hvis du oppdager nye steder med økomat eller finner feil i guiden vil vi gjerne at du hjelper oss å rette opp dette.
Send oss en epost: info@renmat.no

Økoguidene er støttet av Landbruksdirektoratet og fylkesmenn

Annonsører

Samarbeidspartnere