Kje og geit

05.03.2013

Mer proteinrikt enn kylling og magrere enn lam - kjøtt fra kje er en uoppdaget delikatesse her i landet. Men det er ikke lett å få tak i kje i Norge, det er ikke et satsningsområde innen kjøttbransjen. Her har vi samlet de produsentene vi har funnet. Sesongen for melkeforet kje er rundt siste halvdel av april. Kje som har gresset over sommeren slaktes på høsten. Ring og hør om de har noen til overs!

Nord- og Vestlandet


Lofoten gårdsysteri

Vestvågøy, Lofoten
Selger kjekjøtt og geitepølse fra gårdsbutikken, sammen med oster, skinn med mer.
Tlf 76 08 96 31
Lofoten Gårdsysteri

Sæterstad Gård
Hattfjelldal, Nordland
Selger kjøtt fra kje, speka lår og pølse av geiter. I tillegg brun og hvit geitost, feta og ferskost som de yster på gården. Ikke Debiomerket, men driver økologisk.
Tlf 75 18 51 40
Sæterstad Gård

Andreas Otterhjell

Fortun, Sogn og Fjordane
Holder geiter, og har kje som beiter hele sommeren. Kjøper du et kje, tilbys hjelp til slakt og partering på gården om høsten.
Tlf 977 72 812

Bjørkehaugen besøks- og undervisningsgård
Fortun, Sogn og Fjordane
Har kje, men ikke så mye. Ta kontakt for bestilling.
Tlf 400 60 525
Bjørkehaugen gard


Straumøy gard
Valevåg, Hordaland
Har kashmirgeiter og selger kjøtt fra kje som har tilbrakt en sommer på en av øyene utefor.
Tlf 53 74 22 81
Straumøy Gard


Jacobsen på berg
Innlandsveien 67, Tromsdalen, Tromsø
Selger slakt av kje, villsau og gris. Har også egg og grønnsaker. Alt er økologisk.
Tlf 971 66 329
paberg.no

Kamikaza Kasjmir og Gammelnorsk Spælsau
Kanestrøm, 6674 Kvisvik
Har kjekjøtt fra kasjmirgeiter, ikke debio–sertifisert men kun fôret på fjellbeite. Har også garn av lammeull av Gammelnorsk Spælsau i sauens egne farger. Både sauene og geitene har mulighet til å gå inn og ut som de vil året rundt.
Tlf. 99 36 04 16

Østlandet


Stubsjøen Søndre
Tynset, Hedmark
Har kashmirgeiter, slakter 20-40 kje hvert år som slaktes på Røros slakteri, deles og pakkes og selges fra gården som frossenvare. Har geiteskinn og noe ull. Har også lammekjøtt, selges i hele lam på bestilling.
Tlf 907 97 532
anita@stubsjoen.com

Ryen Østre
Os, Østerdalen
Kje fra kashmirgeiter. Beiter hele sommeren før det slaktes, deles, vakummpakkes og fryses. Kjøttdeig, lår, grytekjøtt. Ta kontakt for bestilling.
Ole Michal Ryen, tlf 917 85 285, olemichal@narjordet.no

Ommang Søndre
Ådalsbruk, Hedmark
Selger kjekjøtt fra dyr som har tilbrakt en sommer på beitet. Har også speket geitekjøtt mm. Selger fra gården og på Bondens marked i Oslo og Hamar.
Tlf 62 59 27 94
Ommang Søndre


Amundstad gård

Rena, Åmot, Hedmark
Selger kjøtt fra kje som har tilbrakt sommeren på beite sammen med mor. Slakter hos Trygve Brovoll på Stange og selger det ferdig oppdelt og vakuumpakket. Har også noe spekepølse og saltet og tørket pinnekjøtt av geit. Kjøttet kan bestilles fra juni og hentes fra september.
Tlf 92018675/46680322
E-post: ingeborg30@gmail.com

Mobilslakt AS
Vestby, Oslo
Slakter kje på bestilling, har innimellom til salgs, og kan videreformidle kontakt.
Tlf 926 57 987
Mobilslakt

Ica Sandaker
Sandaker, Oslo
Skaffer økologisk kjekjøtt på bestilling.
Tlf 22 22 00 40


Telemark og Sørlandet


Bjørndalskåsne gård
Lunde, Telemark
Har ferdig oppdelt kjøtt fra kje som har beitet gjennom en sommer. Har også lam. Ring og bestill. Fås friskt i sesong, ellers som frysevare.
Tlf 951 09 543
bentbrustad@nomekommune.no

Nørrestogo Skigard
Østre Sildre, Valdres
Har kjekjøtt og spekepølse av geit til salgs. Yster også hvite og brun geitost, ferskost og salatost.
Tlf 61 34 00 20
Nørrestogo Skigard

Lislau Gård
Kjølebrøndsveien 68, Sannidal
Allsidig økologisk drift. Selger  økologisk gris, villam, storfe og noe kje for ved bestilling
i sesong. Villsaupølser og stykningsdeler av villsau samt skinn og garn selges på Bondens Marked.
Tlf 98 87 93 41
facebook


Rune Landås

Vennesla, Vest-Agder
Har kystgeiter, en sjelden gammel ullgivende geiterase som går ute hele året og spiser krattvegetasjon. Hanngeitene kastreres for å unngå vond smak på kjøttet, og slaktes etter 2-3 år. Selges som hele dyr, rundt 20 kilo.
Tlf 970 598 67
rune@dyreparken.no

Vinje slakteri
Vinje, Telemark
Slakter økologisk kje på bestilling. Har ellers et bredt tilbud av kjøtt og kjøttprodukter.
Tlf 913 79 157/988 66 240
Vinje slakteri

utropstegnVi har gjort vårt beste for å sjekke at alt i denne økoguiden stemmer. Men ting forandrer seg.
Hvis du oppdager nye steder med økomat eller finner feil i guiden vil vi gjerne at du hjelper oss å rette opp dette.
Send oss en epost: info@renmat.no

Økoguidene er støttet av Statens Landbruksforvaltning, fylkesmannen i Troms, Buskerud, Hedmark, Oppland, Nord-Trøndelag og Hordaland.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører