Ølguide

Stadig flere får øyne og ganer opp for flere øltyper, og små håndverksbryggerier har dukket opp over hele landet. Flere av dem er økologiske - fra jord til glass.


Grim & Gryt Økobryggeri
Haslebakken 50, 6013 Ålesund
Norges første heløkologiske håndverksbryggeri. Grim & Gryt er grunnlagt på Hareid, Sunnmøre. Brygger ferske og smaksrike øl av de beste råvarer en kan finne. Sjekk hjemmesiden og facebook for utsalgssteder
Tlf 94141022/ 92207836
facebook
grimgryt.no

Eiker Ølfabrikk
Ryghgata 2, 3050 Mjøndalen
Lager spennende og variert øl på en måte som belaster jordas økosystemer så lite som mulig. Slå på tråden eller mail hvis du vil vite mer om ølsortene.
Åpent for utsalg i fabrikker fredag 12 - 18. Ta kontakt hvis du vil dra på besøk utenom åpningstid!
Tlf 93 22 20 65
post@eikerfab.com
eikerfab.com
facebook

Inderøy Gårdsbryggeri
Kvamshaugan 48, 7670 Inderøy
Inderøy Gårdsbryggeri startet ølutsalg i mars 2008. Brygger øl etter gamle håndverkstradisjoner og tilbyr ulike produkter i tilknytning til øl og ølbrygging. Gårdsøl er det eneste økologiske ølet de har, inspirert av Münchener Helles. Ølet selger i dagligvarebutikker på Straumen.
Tlf. 92254112/91171191
Inderøy Gårdsbryggeri


Reins Kloster
Klosterveien, 7100 Rissa
Reins Kloster økologisk øl er håndlaget i eget mikrobryggeri, og finnes i følgene varianter: Porter, IPA, Ale, Hveteøl og Juleøl. De har og en variant som vi kaller Øl*. Den vil være en variant som ikker passer under de andre betegnelsene. Ølet er upasteurisert og ufiltrert.
Tlf. 913 61 730
reinskloster.noAtna Bryggeri
Glopveien, 2476 Atna
Et lite bryggeri som har som mål å brygge god øl langt fra urbane strøk, som passer godt til norsk tradisjonsmat. De leter etter villmarkssmaken i trakten de bor, altså midt i Østerdalen, et lite tettsted med 250 innbyggere. Atna Bryggeri har et økologisk øl, og finnes både på polet og i flere dagligvarebutikker. De tar imot besøk i bryggeriet.
Tlf. 909 44 402
atnaol.no


Lom Bryggeri
Liavegen 367, 2686 Lom
Produsere øl under merkevara Lomb. Undergjæra lagerøl som i størst mogleg grad skal ha lokal tilknytning enten det gjeld bruk av råvarer, historisk tilknytning eller geografi. Lom bryggeri  har produksjonslokale i det som tidlegare var låven på driftsbygninga i Grjotheim i Lom. Har foreløpig en økologisk variant, men vil på sikt bli et heløkologisk bryggeri. Du kan kjøpe ølet på Gullating og i utvalgte butikker.
lomb.no


utropstegnGjerne ta kontakt med oss på info@renmat.no hvis du vet om flere! Det setter vi stor pris på.

Annonsører

Samarbeidspartnere