Osloguiden

Hovedstaden byr på bra mat og produkter for en hver smak og lommebok. Denne guiden viser vei til riktige bakgårder og butikker.

Oppdatert 2017

SERVERING


MAAEMO
***

Schweigaardsgate 15B, Grønland
Økologisk gourmetrestaurant  med et internasjonalt ambisjonsnivå og høy standard, og med tre stjerner i Guide Michelin. Hyller det beste av nordiske råvarer.
Tlf 22 17 99 69
Maaemo.no


Kolonihagen Frogner

Frognerveien 33, Frogner
Deilig mat både til lunsj og middag, lunt inne og fin uteservering i bakgården. Hele Kolonihagen ligger faktisk i en bakgård, omgitt av frodige blomster. Eget rom for lukkete selskaper.
Tlf 993 16 810
Kolonihagen

Lille Tøyen Kolonial
Økernveien 45, Tøyen
Kolonial og café med fokus på bærekraftige, kortreiste og økologiske varer, og ikke minst god, norsk mat!
Tlf 468 97 307
facebook

Le Manon
Parkveien 78, sentrum
Dansk kjøkkensjef med mange års erfaring fra Frankrike, gir deg nydelige smaker på Guldsmeden Hotel sin restaurant. Restauranten har middagsservering mandag til lørdag. Avslappet og økologisk.
Tlf 23 27 40 00
Le Manon

Elias mat & sånt
Kristian August gate 14, sentrum
Har mye økologisk på menyen. Heløkologisk vinkart, økokaffe og leskedrikker fra Søbogaard og Egge gård, flere økologiske øl.
Ingen av matrettene er heløkologiske, men mange av ingrediensene er det. Baker økobrød, har økoegg og -melk. Spør gjerne!
Tlf 22 20 22 21
cafeelias
facebook

Godt Brød
Den helstøpte, økologiske bakerikjeden har fem utsalg med kaféer i Oslo.
Du finner dem i Theresesgate 33 på Bislett, Thorvald Meyers gate 49 på Grünerløkka, Theresesgate 52, Nydalen allé 1 og Nydalsveien 28 i Nydalen.
Godt Brød

Bjølsen Bakeri (Norð)
Bergensgata 12, Sagene
Hyggelig og godt besøkt bakeri på Bjølsen. Baker hver dag deilig brød og annen bakst på økologisk mel fra Holli Mølle. Bjølsen Bakeri er en del av Norð bakerier.
Tlf 22 23 10 02.
Bjølsen Bakeri


UR - Økologisk kolonial og spiseri
Helgesens gate 6, Grünerløkka
UR er en kolonial og kafé som tilbyr kortreiste, økologiske matvarer, helst fra småskalaprodusenter. I spiseriet kan du smake og la deg inspirere til hva du kan bruke råvarene til, alt på menyen er å få kjøpt i kolonialen. På menyen står blant annet spekemat- og ostetallerken og dagens suppe, i tillegg til kaker og bakervarer.
Tlf 414 77 727
urkolonial.no

Maschmanns Bakeri & Pizzeria
Karenlyst allè 51, Skøyen
Økologisk kaffe, is, brød, småbakst og konditorvarer, servering og bestilling.
Debiosertifisering av brød og bakevarer og Debios gullmerke som betyr at over 90 % av all serveringen er økologisk.
Tlf 22 55 33 44
Maschmanns

Norð Grünerløkka
Thorvald Meyers gate 72, Grünerløkka
Helt nederst på Grünerløkka startet eierne av Bjølsen Bakeri og Norð et større bakeverksted, med fersk bakst på mel fra Holli Mølle hver dag og kaffebrenneri i kjelleren. Kaféen het tidligere Grünerløkka Bakeri.
Tlf 22 60 30 00
Norð Grünerløkka

The Kasbah
Kingos gate 1B, Grünerløkka
Serverer matretter inspirert fra Middelhavet med hummus som spesialitet. Mye vegetarmat, vegan og glutenfritt. En del av ingrediensene brukt i matrettene er økologiske, men ikke alt. Målet er å bli helt økologiske på sikt. Tilbyr økologisk kaffe, te, øl og vin.
Tlf 21 94 90 99
thekasbah.no
facebook

Den Andre Caféen
Ivan Bjørndals gate 9, Sagene
En liten oase midt mellom Sagene og Torshov. Teaterkafé med varmretter, snacks og bar, fokus på sesongbasert, økologisk, kortreist og hjemmelaget.
Tlf 913 74 271
Den Andre Caféen

Fiskeriet på Youngstorget
Youngstorget 2B, sentrum
Restaurant med godt utvalg av fisk i sesong. Enkle og gode retter til en fornuftig pris basert på ferske råvarer.
Tlf 22 42 45 40
Fiskeriet.com

Norð
Bakeri og kafé med bakevarer bakt med økologisk mel, har et utvalg økologiske varer, og stor fokus på kortreist mat og småskalaprodusenter. Kafeen har 10 utsalgssteder: Colosseum, Bjølsen, Grünerløkka, Løren, Skøyen, Forskningsparken, Helsfyr, Grensen og Klingenberg. I tillegg finnes baren Norð og vin på Solli plass.
Norð Oslo

TacoRepública
Torggata 30, sentrum
Liker kortreist mat fra norske produsenter som tar godt vare på jorda og dyra. De bruker derfor bl.a. svinekjøtt av Valdresgris (frittgående, men ikke 100 % øko) og økologiske egg og kylling fra Holte gård.
Tlf 400 57 665
TacoRepública

Fresko
Ruseløkkveien 26, (House of Oslo), sentrum
Juice- og shakebar med enkel matservering. En del av råvarene er økologiske. Velg en juice fra menyen eller mix din egen. Smaker godt!

Tlf 404 84 746
Fresko

Kolonialen
Sofiesgt. 16, Bislett
Her serveres økologisk bakeverk og ellers en god del økologiske grønnsaker og drikkevarer.
Tlf 901 15 098
Kolonialen

The Nighthawk Diner
Seilduksgata 15, Grünerløkka

Konseptet er amerikansk diner med bl a saftig økologisk kjøtt fra Løten.
Tlf 966 27 327
The Nightshawk Diner

Lokk
Torggata 18b, sentrum
Kjent for sine supper, en tre-retter og bra pris. De har fokus på gode råvarer og lager mat av hele dyret. En god del økologisk.
Lokk

Tim Wendelboe
Grünersgate 1, Grünerløkka

Enkelt og ærlig kaffebrenneri og -bar som tar seg fore å utfordre dine smaksløker. De handler direkte med småskalaprodusenter, etter sesong og en del er økologisk. I tillegg steamer de nå kun ØkoMelk fra Rørosmeieriet.
Tlf 40 00 40 62.
Tim Wendelboe

Ekte Vare
Dannevigsvegen 18 C, Sagene
I tillegg til daglivarer har Ekte Vare en koselig café med kortreist og økologisk mat hvor de byr på diverse blingser (også vegetar/vegan), surdeigsvafler, ostesmørbrød, paleo godsaker, råkaker, coldbrew kaffe, ferskpresset jus og stort utvalg av kombucha!
Tlf 413 89 213
ektevaredagligvare.wordpress.com
facebook

OSLO RAW
OSLO RAW Bakery er en kafé med rå kaker og lunsjretter på Adamstuen Torg. Produktene deres selges også på Røtter, OsloK, The Juicery og HiYoga. Bakeri, kurs & catering. 100 % raw, mest mulig økologisk.
rawfoodoslo.com
Facebook

Hellviktangen - Grønn Gourmet

Hellvikalleen 60, Nesoddtangen

Med kafé og kulturelle aktiviteter, selskapslokaler og nesten 100 % økologiske råvarer er dette hyggelige huset fra 1790 et sted å besøke både sommer og vinter. Åpen kun på søndager om vinteren. Med ferge er denne perlen veldig nær Oslo.
Tlf 401 46 319
Hellviktangen.no

Restaurant Kontrast *
Maridalsveien 15, Grünerløkka
Ved Mathallen/Vulkan. Smakfull, god mat laget av en stor andel økologiske råvarer.

Tlf 21 60 01 01
Kontrast

Funky Fresh Foods
Hausmanns gate 16, sentrum
Kafé på Norsk Design & Arkitektursenter ved Akerselva. Rawfood, vegetar og økologisk finner du her. Driver også catering, kurs, lei en kokk i tillegg til at egne produkter selges på utvalgte helsekostbutikker.
funkyfreshfoods.no

Brasserie Paleo
Rosenkrantzgate 1, sentrum
Navnet Paleo kommer av ordet paleolitisk som er betegnelsen på en livsstil og en måte å forholde seg til mat på. Kort fortalt betyr det å unngå alt som er prosessert, og å bruke kortreiste produkter, sesonggrønnsaker og økologisk produsert mat. Velkommen til bords.
Tlf 23 31 55 80

brasseriepaleo.no

Lilleborg Bakeri og Kafé, Kolonihagen
Ivan Bjørndalsgate 25, Sagene
Håndverk, gamle kornsorter og økologisk står i fokus på bakeriet til Kolonihagen. De har et egnet utsalg med kaffeservering, i tillegg til å bake brød til sine restauranter i Oslo og abonnentordning
Tlf
415 00 278
Lilleborg Bakeri og Kafé


Bacchus spiseri og vinhus
Dronningsgate 27, sentrum
Nabolagsbistro med sansen for naturlige råvarer. Baserer seg i stor grad på norske råvarer i sesong, med et stort utvalg av økologiske og biodynamiske vin.
Tlf 22 33 34 30
cafebacchus.no

Sandwich Brothers
En mobil sandwichbar kjører rundt i Oslo, og kan levere bestillinger. Om sommeren lager de mange sorter iskremsandwicher og om vinteren blir det brødsandwicher. Hele konseptet er tuftet på å hjelpe nye landsmenn i arbeid. De tilstreber også et mest mulig økologisk innhold, per i dag er mellom 50 og 80 % av ingrediensene økologiske, og noen iskremer er 100 % økologiske. De holder for det meste til i Grünerløkka bydel.
Tlf 934 32 138
Facebook

Smalhans
Waldemar Thranes gate 10, St. Hanshaugen
Bydelsspisted med god, sunn og hjemmelaget mat. Ekte husmannskost med fokus på gode råvarer. De fleste viner er økologiske, biodynamiske eller naturviner.
Tlf 22 69 69 00
smalhans.no
facebook

Stormkjøkkenet
Akersgata 2, sentrum
Inspirert av å "være på tur" lager de mat fra grunnen med høy andel økologiske varer. De høster sopp, bær, frukt og grønnsaker fra naturen og handler i stor grad fra lokale leverandører og produsenter.
Tlf 22 33 77 88
stormkjokkenet.no
Skippergata
Skippergata 22, sentrum
Hyggelig kafé med fokus på lokalprodusert mat, økologisk mat og gode, kvalitetsråvarer. Menyen skifter med sesongene.
Facebook

Jøndal Gård
Torggata 7, sentrum
Har økologisk suppe hverdager og lørdager fra kl. 7:30 -18:14 ( I Grunnlovens navn). Selger også brød fra Jøndal Gårdsbakeri. Stengt på søndag.
Tlf 958 92 817
facebook


Bokbacka

Skovveien 15, Uranienborg
En gourmetrestaurant der økologisk mat står i fokus. Eies og drives av Simon Weinberg, som har bakgrunn fra Noma og Lille B.
Tlf 412 60 144
bokbacka.no
facebook


Rent Mel Bakeri & Pizzeria
Prinsens gate 6, sentrum
Hyggelig sted med fokus på å produsere håndlagde økologiske brød, pizzaer og søtbakst. Har også økologisk kaffe fra KAFFA.
Tlf 405 52 777
rentmel.no

Prindsen hage
Storgata 36, sentrum
I en stor bakgård bak Storgata finner du Prindsen Hage. I bakgården er det mat- og alkoholservering, blant annet fra økologiske Beets, og kultur- og aktivitetstilbud som bordtennis og boule.
facebook

Bar Brutus
Eiriks gate 2, Tøyen
Bar som serverer økologisk vin og naturvin. Har også småretter på menyen
basert på enkle råvarer med grønnsaker i fokus. Brutus er åpent syv dager i uken fra 17-01. Matservering frem til kl 00.30 hver dag.
barbrutus.no
En Trapp Opp
C. J. Hambros plass 2 C, sentrum
Bar som ligger opp trappen ved Tinghuset. Har et godt utvalg av håndverksøl, økologiske naturlige viner til lave priser. Her er det lav musikk og lave skuldre. Nå har vi også fått spennende småretter!
Tlf 473 59 117
entrappopp.no

BUTIKKER OG GÅRDSUTSALG


Økohjertet
Huitfelds gate 12b, sentrum
Hyggelig butikk med godt utvalg av økologisk og biodynamisk mat, og gode priser.
Tlf 403 83 840
Økohjertet

Smelters Mathus
Et bondens marked på Bærums Verk like utenfor Oslo, med stort utvalg økologiske lokale råvarer.
Tlf 67 13 24 19
smeltersmathus.no
facebook

Røtter

Røtter har tre utsalgssteder: Ullevålsveien 39 på St. Hanshaugen, Colbjørnsens gate 12, Frogner og Vestveien 51 på Nesodden. Herlige butikker med stort utvalg av økologiske og fairtrade-produkter.
Tlf 23 69 73 06
Røtter

Jacob's

Ekebergveien 145, Holtet og Essendropsgate 9 på Majorstua.

Det økologiske fyrtårnet Jacob's på Holtet er en reise verd, og har også åpnet på Majorstua. En av Oslos flotteste matbutikker. Selger Ren Mat.
Tlf 23 18 01 00/23 20 55 20
Jacob´s

Skafferiet
Elisenbergveien 7, Frogner
Delikatessebutikk som blant annet fører noe økologisk kjøtt, både ferskt og frossent.
Tlf 22 44 52 96
facebook

Sunkost
Godt utvalg av økologiske varer.
sunkost.no

Sanos Helsekost

Stasjonsvn 2, Slemdalsentret

Helsekostpionér med mye økologisk, også ferskvarer. Liten kafé hvor du får kjøpt en kaffekopp og stort sett et kakestykke.
Tlf 22 49 38 22

Fenaknoken

Tordenskioldsgate 12, sentrum
Spesialforretning for norsk matkultur,
noe er vilt og noe er økologisk.
Tlf 22 42 34 57
Fenaknoken

Gutta på Haugen

Ullevålsveien 45, St. Hanshaugen
Delikatessebutikk med kjøttprodukter fra Grøstad gris, egg fra Holte gård, noe økologiske grønnsaker, yoghurt, olje mm.

Tlf 22 60 85 12
gutta.no

De Fire Store

Theresesgate 20, Bislett
Delikatessebutikk med et fint utvalg av økologiske produkter. En liten avdeling for kjøkkenutstyr, og en for matservering med en andel økologisk.

Tlf 22 46 22 09
facebook

Ekte Vare
Dannevigsvegen 18 C, Sagene
En koselig dagligvare på Sagene som selger gode, ekte matvarer. Økologiske, kortreiste råvarer med fokus på å støtte opp under småskalaprodusenter. De har også fokus på emballasje. Målet deres er å gjøre norsk økologisk mat rimelig og tilgjengelig for alle, mens de fortsatt tilbyr en rettferdig pris til produsentene.
Tlf 413 89 213
ektevaredagligvare.wordpress.com
facebook

Mathallen Oslo

Maridalsveien 17, Grünerløkka
Oslos utstillingsvindu for småskalaprodusenter, mat og drikke. Flere av butikkene har økologisk i fokus. Den blinde ku har ost, Friends Fair Trade har ulike produkter, Vulkanfisk har tatt inn økologisk laks, og Via Italia satser på økologisk italiensk. Mer er det å finne, ta turen innom!
Mathallen Oslo

Maschmanns Matmarked
Karenlyst allé 51, Skøyen
Ferskvaremarked med kjøtt, fjærkre, fisk, meieri, bakevarer, grønnsaker, olivenoljer og konfekt. Her finner du kvalitetsmat hvor mye av råvarene er dyrket etter økologiske prinsipper.
Tlf 22 55 33 44
Maschmanns

Fruktboden Slemdal
Tennisveien 1, Slemdal
Her finnes et godt utvalg av økologiske dagligvarer, frukt og grønt, samt kylling fra Holte Gård.
Tlf 976 79 733
Fruktboden Slemdal

Gastro Delikatesse & Minimarked
Ullevålsveien 113 A, Fagerborg
Delikatessebutikken på hjørnet har et stort utvalg av økologiske varer og ellers produkter av høy kvalitet.
Tlf 22 59 12 05

UR - Økologisk kolonial og spiseri
Helgesens gate 6, Grünerløkka
UR er en kolonial og kafé som tilbyr kortreiste, økologiske matvarer, helst fra småskalaprodusenter. Målet er å tilby mest mulig kortreiste varer og rene produkter uten tilsetningsstoffer. Kolonialen har også et løsvekttorg for å unngå unødvendig emballasje. I spiseriet er alt på menyen å få kjøpt i kolonialen - smak, la deg inspirere og gjør innkjøp med god samvittighet.
Tlf 414 77 727
urkolonial.no


Meny Bryn

Østensjøveien 79, Bryn
Eksepsjonelt stort økoutvalg!

Coop Mega
Hovfaret 17, Skøyen
Stor butikk som selger mye økologiske varer.

Meny Ringnes Park

Sannergata 6, Grünerløkka

Stor og delikat butikk med et bredt utvalg av økologiske varer.

Coop Mega Sandaker
Sandaker Senter, Sandaker
Svært god på økologiske kjøttprodukter. Har et stort utvalg i butikken til en hver tid, og skaffer ellers alt av økologisk lam, svin og storfe. Også margben.
Tlf 22 22 00 40

Kinsarvik Naturkost Bislett
Theresesgate 33, Bislett
Har et godt utvalg av økologiske matvarer og kroppspleieprodukter.
Tlf 22 96 00 22
Kinsarvik Naturkost

Fromagerie
Valkyriesgate 9, Majorstua
Har et rikt utvalg kjøttprodukter av svin, stofe, vilt, fisk og fugl, mye er økologisk. Tar imot bestilling på det meste.
Tlf 22 60 19 95/ bestilling@fromagerie.no
facebook
fromagerie.no


Ostebutikken

Thorvald Meyers gate 27, Grünerløkka
Snadder-oster, også økologiske.
Tlf 22 37 80 65.
Ostebutikken

Den Gode Jord
Sarpsborggata 12A, Bjølsen

Helsekost på Bjølsen med både tørr- og kjølevarer i økologi, vegetar og vegansegmentet.
Tlf 414 30 495
Den Gode Jord

Helios Grünerløkka
Hausmannsgate 10, sentrum
Butikk med stort utvalg av økologiske varer.
Tlf 464 03 310
life.no
Helios Colosseum
Middelthuns gate 23, Majorstua
Butikk med stort utvalg av økologiske varer.
Tlf 464 11 369
life.no

Handwerk
På Vulkan; Maridalsveien 15 E, Grünerløkka og i Botanisk hage;
Sars gate 1, Tøyen.
Et økologisk surdeigsbakeri med to utsalgssteder. Har brød, påsmurt, rillettes, kaker og mer. Satser på spennende kornsorter som svedjerug, enkorn, emmer og ølandshvete.
handwerk.no

Grünerløkka Kombuchabryggeri
Nordre gate 15, Grünerløkka
Økologisk kombucha i sju forskjellige smaker. Du kan kjøpe direkte hver mandag mellom 18 og 19.30. Helt Rå i Oslo Mathall og Røtter på St. Hanshaugen har utsalg. Restauranten Vulkan Fisk har servering.
Tlf 977 177 01
grünerløkka kombuchabryggeri


Bondens Marked Oslo & omegn
Bondens Marked arrangeres ca. en gang i måneden hele året, og er over hele landet. De har fokus på lokal matproduksjon, småskalaproduksjon og med mye økologisk.
bondensmarked.no


Mølleren Sylvia
Hegdehaugsveien 12, Homansbyen
En økologisk matbutikk uten unødvendig emballasje. Fokus på kortreiste produkter. Ta med dine egne krukker og beholdere, eller kjøp gjenbruksbeholdere i butikken.
Tlf 482 59 970
Mølleren Sylvia
facebook

Sansos helsekost
Stasjonsveien 2 ,Slemdalsentret
Helsekostpionér med mye økologisk, også ferskvarer. Liten kafé hvor du kan få kjøpt en kaffekopp og et kakestykke
Tlf 22 49 38 22

Baker Rigal

Økernveien 43, Lille Tøyen Hageby
Fransk håndverksbakeri spesialisert i levain, tradisjonell fransk surdeig. Bruker norske økologiske urkorn.
facebook

Lille Tøyen Kolonial
Økernveien 45, Tøyen
Kolonial og café med fokus på bærekraftige, kortreiste og økologiske varer, og ikke minst god, norsk mat!
Tlf 468 97 307
facebook

Summerbird
Et dansk chocolaterie med økologiske sjokolader av høy kvalitet. To utsalgssteder i Norge, Foodcourt på Steen & Strøm Magasin og i Sandvika Storsenter.

Grenen
Olaf Ryes plass 6, Grünerløkka
Livsstilsprodukter for kvinner, gravide, foreldre, baby, barn og hjemmet. Grenen fokuserer på etisk produksjon og bærekraft, og har et godt utvalgt økologiske produkter.

Nøtteblanderen
Nøtteblanderen tilbyr et bredt sortiment av nøtter og tørket frukt av høy kvalitet. Alt i løsvekt etter eget ønske. Økologisk sertifisert. Har også nettbutikk.
Tlf 967 10 715
Facebook


Fettgreven - Indre Oslo Matforedling
Lager spekemat og ferske pølser av økologisk kjøtt, midt i Oslo.
Snerting Ranch
Snerting Ranch tilbyr kjøtt fra frittgående ungdyr av rasen Hereforde Kjøttfe. Dyrene går ute i det fri året rundt og kalvene går sammen med mora til neste kalv kommer. Store beiter gir mye bevegelse og friske dyr som trives.
Kjøttet selges i 10 kg esker - med en blanding av biff, ranch-burgere, karbonadedeig, steik, ølpølser, spekekjøtt m.m. Holder til på Inderøy, men leverer til Oslo.
post@snertingranch.no.
snertingranch.no


utropstegnVi har gjort vårt beste for å sjekke at alt i denne økoguiden stemmer. Men ting forandrer seg.
Hvis du oppdager nye steder med økomat eller finner feil i guiden vil vi gjerne at du hjelper oss å rette opp dette.
Send oss en epost: info@renmat.no

Økoguidene er støttet av Landbruksdirektoratet, fylkesmannen i Troms, Buskerud, Hedmark, Oppland, Nord-Trøndelag og Hordaland.

Annonsører

Samarbeidspartnere