Digg økomat på Hovefestivalen

Til god musikk trenger man god mat! På Hovefestivalen serveres deilig økologisk mat, blant annet hummuskubber, sandwich, hamburger, grilltallerken og is. Med andre ord, et variert utvalg av digg økomat.

 

 

 

 

 

 

 

Quiz og smoothies

Hovefestivalen arrangeres på Tromøya utenfor Arendal, og i dag er siste festivaldag for denne gang. Oikos - Økologisk Norge har denne uken deltatt med stand på festivalen. Her har publikum syklet seg økologiske smoothies, løst hundrevis av quiz og kost seg med ulike økologiske smaksprøver. Oikos har stand i Josteins Hage, et avslappende frokost- og lunsjområde som bare serverer økologisk mat.  Vi merker stadig økende interesse for økologisk mat blant festivalpublikum, og mener publikums kunnskapsnivå om økologisk mat og landbruk er betraktelig bedre enn for bare ett par år siden.

Hove 2012

 

Mål om 20 % økologisk

På det øvrige festivalområdet har det også blitt servert økologisk mat, blant annet av heløkologiske Vesle Gutt, Persilleriet og Isrosa. Alle mataktørene på Hovefestivalen har som mål å servere minimum 20 % økologisk mat.

 – Det er kjempebra og viktig at Hovefestivalen har satt seg et konkret mål om økologisk matservering, sier Kari Tande Hansen, prosjektleder i Oikos. Oikos har fulgt opp den økologiske matserveringen både før og underveis i festivalen. På vårparten arrangerte Oikos og Hovefestivalen to seminarer for mataktørene, hvor alle fikk informasjon om hvorfor økologisk og hvordan økologisk. – Slike tiltak mener vi er avgjørende for å forankre den økologiske satsningen, både innad i festivalen og utad blant publikum, sier Tande Hansen.

– Jeg synes både Hovefestivalen og mataktørene har vært veldig flinke, og jeg håper de klarer å nå målet om 20 % økologisk, fortsetter Tande Hansen.  Hovefestivalen har selv sørget for at deres egen servering av pølser, hamburgere og tacoloffer i snitt inneholder 70 % økologisk kjøtt.

 

For å lese mer om Hovefestivalen sin matservering, se her.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere