Klar for Miniøya 2016

Miniøya arrangeres i Tøyenparken i Oslo 11.og 12. juni. Det er den 7. festivalen i rekken. Med 15.500 besøkende i fjor, er den Norges største festival for barn. De byr på musikk, dans, teater, dukketeater, litteratur, kunst, film og andre visuelle uttrykksformer. Festivalen har Debios valørmerke i sølv for andel økologisk mat over 50%, og i år kan du smake på flere spennende nyheter.

Målgruppa for Miniøya er barn i alderen 2 til 12 år og voksne personer i følge med dem. Er du over 16 og ikke i følge med noen som er yngre enn deg, blir du stoppet i porten. Det er uvant. At mange over 16 kan bli fristet av det spennende programmet, er lett å forstå, men her gjelder altså det motsatte prinsippet av det mange 16-åringer er vant med: få med deg noen som er yngre enn deg.

En hyllest til mangfoldet
Miniøya er Barnas festival, men det er fristende å si at her vil alle, uansett alder, garantert finne opplevelser til glede og berikelse.  Bare å scrolle nedover musikkprogrammet er en opplevelse.  Riktignok kommer ikke Bruce Springsteen, Bob Dylan eller Maria Mena, men hva gjør det når nesten alle de andre er der. Klikk inn og sjekk selv.

Interaktive telt
Miniøya er langt mer enn musikk fra scenen.  Minst like viktig og mangfoldig er mulighetene for barn i alle aldre til å være kreative og bidra selv.  Hva med et besøk i ullverkstedet, lag din egen ketchup, tatovering og fotoshoot, buttonverksted og rettighetstid, tøff som toget, papirbretting etc. etc. Hvor kommer det fra alt sammen? På toppen av det hele er det bademuligheter i utendørsbassenget.

Matvalget
Miniøya tenker mat & miljø. Da er veien kort til å satse på kortreist og økologisk mat. I 2015 fikk de Debios valørmerke i sølv for første gang.  Det betyr at mer enn 50% av mat og drikke er økologisk.  De har blant annet økologisk popcorn spesialprodusert av Popcorncompagiet, økologisk sukkerspinn og spennende, nykomponerte økologiske fruktispinner fra På Pinne.

Det er også en gledelig nyhet på vaffelfronten for de som ikke tåler gluten. Toten eggpakkeri har gått sammen med ernæringsfysiolog Inge Lindseth fra Oikos og utviklet en ny vaffelrøre som er både glutenfri og økologisk. Som i fjor kommer pølser og hamburgere fra Jens Eide, hamburgerbrødet og bollene fra Godt Brød.

Miniøya er kanskje verdens beste festival for barn i et bredt aldersspenn. Det er en blotreplass for homo ludens, lek og økologi i skjønn forening. Økofilosofen Arne Næss hadde jublet om han hadde fått oppleve dette. Det er bare å begynne å lade opp til en dag med sol, is, kultur og lek i alle farger og fasonger.Tekst: Jens Petter Homleid
Foto: Miniøya


Annonsører

Samarbeidspartnere