Matfold - en matfest i Østfold

På lørdag går turen til Gamlebyen i Fredrikstad og Matfold. Et allsidig matmarked med økologisk og kortreist mat og fest for store og små, vil vise Østfolds store matmangfold.

Lørdag 6. september blir det liv og røre på Tøihusplassen i Gamlebyen. Over 30 utstillere med assortert mat og drikke, fra Trøgstad i nord til Hvaler i sør vil samles med sine varer til Matfold.

Is og gris

Her blir det alt fra kortreist is til økologisk pattegris. Blant lokale, økologiske produsenter finner vi blant annet Holli Mølle og Vingulmark, mens kokkene i Urban-Food skal forsyne publikum med grillet pattegris og diekalv.

Barnas matfest

For barna er Matfolds nye samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonen 4H noe å glede seg til, det arrangeres nemlig en egen matfestival for barn. Her blir det både læring, lek og spennende smaker servert av unge bønder fra hele Østfold.

Eplefest i eplehagen

På kvelden inviterer Matfold i samarbeid med økologiske Dyre Gård til «Eplefest i eplehagen». Sommeren i eplelunden i Rygge har vært fantastisk og det vil sette tydelig preg på lørdagens meny i eplehagen vegg i vegg med Tøihusplassen.

Guldkorn

God jord og godt klima setter Østfold på kartet som et av landets ypperste landbruksfylker, særlig med tanke på produksjon av matkorn. Det er også bakgrunnen for etableringen av Guldkorn – et nettverk for mat- og drikkebransjen i Østfold. Målet er ikke mindre enn at Østfold skal bli Norges sterkeste region innen mat og drikke.

Innovativ møteplass

Guldkorn er en satsing som blant annet Fylkesmannen står bak, og på nettsiden deres kan vi lese følgende: «Vi skal være en interesseorganisasjon, møteplass og koordinator for bedrifter langs hele matbransjens verdikjede i fylket. Forumet vil bidra til å kunne utvikle og utnytte fylkets matkammers på tvers av alle innsatsområder og nivåer. Guldkorn vil jobbe for produktutvikling, synliggjøring og markedsføring, samt innovasjon forskning og rekruttering.» I styret for Guldkorn sitter blant annet Bård Greni fra Urban-Food. Han er også initiativtaker og leder for matfesten Matfold.

Annonsører

Samarbeidspartnere