Miniøya satser på kvalitet til barna

Miniøya er en årlig musikk- og kulturfestival i Tøyenparken for barn og unge, der det selvsagt selges økologisk mat. Voksne har adgang i følge med barn. Tøyenparken i Oslo, 24. og 25. mai.

I år serverer Miniøya enda mer økologisk, vegetarisk og kortreist mat i samarbeid med økologisk.no og en rekke eksterne matpartnere, og det innføres nedbrytbar matemballasje.

Kvalitet i alle ledd

- Barn fortjener kvalitet i alle ledd, sier kommunikasjonssjef i Miniøya, Henriette Larsen Rygh. - På Miniøya gjelder det alt fra hvilke artister og kunstnere vi booker til kvaliteten på lys og lyd og maten vi serverer. Vi har alltid vært opptatt av å servere god og variert mat på Miniøya, og i år har vi enda mer økologisk og også vegetarisk, forteller Larsen Rygh til oikos.no.

Økologisk for dyrevelferd

- Servering av mer økologisk mat er del av vår miljøsatsning Hjerte for miljø. Vi i Miniøya er opptatt av dyrevelferd, og forskjellen her mellom økologisk og konvensjonell produksjon er veldig stor innen egg- og svineproduksjon. Derfor har vi i år bl.a. valgt å servere økologiske vafler med egg fra Toten Eggpakkeri og pølser fra Grøstad gård. I tillegg synes vi det smaker mye bedre, sier Rygh.

Spydspiss mot "drittmat"

Den siste tiden har det vært debatt omkring "drittmat" på arrangementer for barn, med bl.a. Terje Håkonsen og Andreas Viestad i spissen. Rygh Larsen ønsker å vise at det går an å servere skikkelig mat på barnearrangementer. Miniøya ønsker å være en spydspiss for kvalitetsmat på arrangementer for barn

Hos Vann- og avløpsetaten kan barna få vannflaske og fylle den opp med friskt vann fra springen.

Kollektivt, miljøvennlig og resirkulert

Vi oppfordrer alle til å reise kollektivt til festival – hvorfor, kan du lære i teltet til Ruter.
Miljømerket Svanen har innredet en stellestasjon med svanemerkede produkter; der kan du få bleier, salver og solkrem. Skulle det regne, er regnponchoene våre i år laget av resirkulert plast, via Grønt Punkt.
Alle våre trykksaker er svanemerket, og klærne som selges i merch-boden er laget av økologisk bomull.

Og hos Matvett kan vi alle lære hvordan vi kan redusere matsvinnet vårt og spare miljøet.

Interaktive scener

På Miniøya møtes ulike sjangre og kulturuttrykk, ikke bare innenfor det brede spekteret av musikk. Dans, teater, litteratur, billedkunst, film og andre visuelle uttrykksformer har også viktige plasser i programmet.
I tillegg til de store scenene Amfiet, Teltet og Pippi-scenen, har vi mindre, interaktive scener som blant annet tegnetelt, teatertelt, musikkverksted og kunst-telt. Her kan barna komme og få teatersminke, lese, delta på musikkworkshop, lage kunst, prøve seg som minijournalist og mange andre spennende aktiviteter.

Program, billettkjøp og praktisk info finner du HER

Annonsører

Samarbeidspartnere