Øko-vafler på Mersmak i Skien

Fredag og lørdag er Oikos – Økologisk Norge til stede med stand under Mersmak i Skien. Oikos skal blant annet servere øko-vafler, et helt nytt produkt fra Toten Egg.

Foto mersmakiskien.no.

Blant landets største

Mersmak i Skien er en matfestival som arrangeres i Skien sentrum. Festivalen arrangeres for sjette gang, og vokser stadig i omfang. Mersmak er blitt en av Norges største matfestivaler, og det ventes nærmere 60.000 besøkende til festivalen. Matfestivalen har fokus på både lokalmat, økologisk mat og internasjonal mat, og hele 120 utstillere har i år meldt sin ankomst. Skien er Telemarks største landbrukskommune og en av kommunene med størst økologisk produksjon på nasjonalt plan.

Øko-torg

Også i år arrangeres eget øko-torg, hvor flere spennende øko-produsenter vil ha utsalg. I tillegg vil øko-torget huse Århus og Osebakken Andelsgård, Telemark Birøkterlag og Oikos – Økologisk Norge. Få også med deg Siv Svolsbru fra «Rent mel i posen», som lager deilig bakst basert på økologisk mel fra Holli Mølle og Saltå Kvarn. På lørdag inviterer hun også til teorikurs og demonstrasjon i surdeigbakst. Lørdagsmorgen arrangeres folkefrokost på Hjellebrygga basert på økologiske og lokale råvarer.

Totenrøra

På Oikos-standen vil det bli servert økologiske og sunne vafler fra Toten Egg. "Totenrøra" er et helt nytt produkt som Toten Egg har utviklet i samarbeid med Nofima og Oikos. – Dette er et produkt vi har ventet lenge på. De aller fleste arrangementer, særlig innen idretten, serverer vafler, vanligvis posevafler. Jeg skjønner at posevafler er en enkel løsning, men vafler kan faktisk være både sunne, mettende og gode. Det har heldigvis Toten Egg skjønt, sier Kari Tande-Nilsen, ernæringsfysiolog og prosjektleder i Oikos. "Totenrøra" kommer i 2,5 kg-poser, og kan foreløpig bare bestilles via Toten Egg. – Etter hvert er det ønskelig at produktet blir tilgjengelig for flere, men i første omgang vil vi sjekke interessen, sier daglig leder i Toten Egg, Ernst Ole Ruch.

vafler totenrøre øya 2013

Til stede på Oikos sin stand vil også Kjell Ivar Schia være, han dyrker økologiske solbær. Øko-vaflene som serveres får derfor selskap av nyrørt solbærsyltetøy, og det vil i tillegg være mulig å kjøpe syltetøyet.

Barn i fokus

Festivalen har særlig fokus på barn og mat, og i år arrangeres flere aktiviteter som har til formål å inspirere barn til å spise sunn og god hverdagsmat. Matpakkekurs, smoothiekurs, yoghurt-verksted og Barnas fiskerestaurant er bare noen av mataktivitetene for barn.

Ibsen-mat

Årets festival har også satt søkelys på kultur og Ibsen’s tid i Skien – hva spiste Ibsen og hva finner vi i hans diktning om mat? Dette blir tett fulgt av kokken Andreas Viestad som skal lage mat-tv og følge i Ibsens spor en hel uke. Blant annet med opptak under Mersmak. Dette blir det tv-program av til vinteren.

Her finner du mer informasjon om aktiviteter og program.

Annonsører

Samarbeidspartnere