Økologisk mat + festival = sant

Sommeren er høysesong for festivaler, og det er også høysesong for økologisk mat. Oikos samarbeider også i år med en rekke festivaler, for at du skal få servert deilig økologisk mat på en festival nær deg.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Økologisk mat på Hovefestivalen

Først ut er Hovefestivalen som går av stabelen på Tromøya utenfor Arendal på tirsdag. Hovefestivalen har i år satt seg som mål å servere minimum 20 % økologisk mat, og sammen har Oikos og Hove jobbet hele våren for å planlegge matserveringen så godt som mulig. Oikos vil også være til stede på Hove med stand, og her kan publikum sykle sin egen økologiske smoothie, delta på quiz og lære mer om økologisk mat og matproduksjon.  

 

Økt interesse for økologisk mat på festival

Oikos har jobbet med økologisk mat på festivaler siden 2003, og aldri har interessen for å servere økologisk mat på festival, vært så stor som nå. – Det er utrolig gøy at så mange festivaler ser verdien i å servere økologisk mat, og ønsker å samarbeide med oss for å finne frem til de best egnede råvarene og rettene. Det sier Kari Tande Hansen, som er prosjektleder i Oikos. Videre sier hun at mat har blitt mer og mer viktig på festival, og at publikum setter høye krav til festivalmaten. – Mange festivaler varer i flere dager, og da er det viktig at det også tilbys mat som er både næringsrik og smaker godt. I tillegg vil folk ha muligheten til å velge, og menyen bør derfor være variert og tilpasset festivalpublikum med ulike preferanser og ønsker.

 

Oikos samarbeider med en rekke festivaler

I tillegg til Hovefestivalen samarbeider Oikos med blant annet Moldejazz, Månefestivalen, Øyafestivalen, Pstereo og Parkenfestivalen. Oikos vil være til stede på alle disse festivalene for å gi publikum muligheten til å lære mer om økologisk mat. Vi vil også dele ut smaksprøver, arrangere konkurranser og andre engasjerende aktiviteter. – Vi gleder oss til å treffe sommerglade og festivalstemte mennesker rundt om i landet, sier prosjektmedarbeider Ingvild Stølen. Hun oppfordrer alle til å se etter Ø-merket når de handler festivalmat i sommer!

Annonsører

Samarbeidspartnere