Håndbok for økologisk og bærekraftig servering

Hvordan kan du som arrangør gå frem for å oppnå suksess med en mer bærekraftig meny? Oikos – Økologisk Norge har nå lansert håndbok og nettside som hjelper deg på veien.

Oikos ønsker å inspirere og motivere arrangører til å satse på økologisk matservering.

– Norske festivaler har vært pionerer i arbeidet med å servere og fremme økologisk mat, sier prosjektleder Kari Tande-Nilsen, som påpeker at stadig flere arrangører ser verdien i det å satse på økologisk matservering på sine arrangementer.

forside håndbokMiljø- og samfunnsansvar

– Som arrangør kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne når man skal legge om til økologisk servering, og vi håper derfor både nettsiden og håndboka vil gjøre veien mot en økologisk tankegang enklere, sier Tande-Nilsen.

Nå lanseres håndboka "Hva smaker ditt arrangement?" og nettsida arrangementsmat.no som gir mange konkrete råd og samtidig vil bidra til bevisstgjøring omkring arrangørers miljø- og samfunnsansvar.

Bestill håndboka her (den ligger ca midt på siden)

Nettsida har som mål å være en oversiktlig og funksjonell ressurs i øko-landskapet og inneholder oppdatert informasjon om økologisk servering, leverandører, oppskrifter, med mer.

Nyttige verktøy

I tillegg til praktisk teori og kunnskap om hvordan legge om til økologisk arrangementsmat, vil du finne flere nyttige verktøy på nettsiden.

Oikos har utviklet en oppskriftsbase med mengdeberegninger som er vel utprøvd på ulike målgrupper og arrangementer. Med den kan du enkelt beregne hvor store mengder du trenger for å lage mat til 10 eller 100 personer.

Nettsidens sesongkalender viser hvilke råvarer som er i sesong til enhver tid og kan sorteres etter måned og råvare.

Leverandøroversikten viser fylkesvis oversikt over ulike økologiske råvarer og hvem som tilbyr hva.

Lang erfaring

Med over ti års erfaring med veiledning av arrangører som ønsker økologisk servering, har Oikos opparbeidet seg mye kunnskap på området.

– Et arrangements matservering kan være nøkkelen til suksess og viser hvilke holdninger og verdier arrangøren har, sier Kari Tande-Nilsen.

– Med håndboka og nettsiden har vi nå gjort det enklere å oppnå suksess med økologisk servering, og håper så mange som mulig bruker siden aktivt.


Den nye håndboka og nettsiden ble nylig lansert på Kulturhuset i Oslo. Sammen med Debio og ØQ - foregangsfylke for økologisk mat i storkjøkken, arrangerte Oikos et frokostseminar for å inspirere og motivere arrangører innen kultur og idrett, samt storkjøkken og restauranter til å satse på økologisk mat og profilere dette.

Før den faglige delen fikk de vel 30 fremmøtte servert deilig økologisk frokost fra Pur Oslo og det nye økologiske surdeigsbakeriet i Oslo, Handwerk.

Både håndboken og nettsiden er utviklet gjennom prosjektet Arrangementsveiledning - Økologisk mat i kultur og idrett, støttet av Landbruksdirektoratet.

Annonsører

Samarbeidspartnere