Hanne på Høyden først ut i Bergen

Hanne på Høyden er den første restauranten i Bergen som tar i bruk Debios serveringsmerke. Oikos - Økologisk Norge gratulerer!

Norsk, vilt og økologisk

- Vi er meget bevisste på hva vi serverer. Alt skal være norskprodusert, gjerne lokalt eller regionalt. Vi henter dessuten mye råvarer fra naturen gjennom urter, bær og vilt, påpeker Hanne Frosta, eieren av Hanne på Høyden.

Vil ha mer økologisk

- Minimum 15 prosent av serveringen skal være økologisk, fordi det er det jeg tror er realistisk å få tak i av norskproduserte, økologiske råvarer. Jeg skulle gjerne sett at det ble produsert enda mer økologisk i Norge, sier Frosta.

- Med Debios serveringsmerke i bronse forplikter restauranten seg å servere minimum 15 prosent økologisk mat til sine gjester. Stadig flere blir opptatt av økologisk mat og hvor maten kommer fra, så dette er i tråd med forbrukernes ønsker, sier kommunikasjonsansvarlig i Debio, Trym Helbostad.

Merkeordningen til Debio skiller mellom bronse-, sølv- og gullsertifisering avhengig av andelen økologisk mat hos det enkelte serveringsstedet. Det gjør det enklere for forbrukeren å gjenkjenne serveringssteder som tilbyr økologisk mat.

- Hanne på Høyden har vært bevisste på økologisk mat over lengre tid og Debio er glade for at restauranten gjennom merkeordningen tydelig kan vise økobevisste forbrukere i Bergen hvor de kan gå ut og spise, sier Helbostad.

Det er flere fordeler med økologisk mat:

- du velger bort 280 kunstige tilsetningsstoffer som er tillatt i annen mat

- du unngår mat som er sprøytet med kjemisk-syntetiske sprøytemidler

- husdyr på økologiske gårder lever mest mulig naturlig; de er sikret utegang og får økologisk for.

Annonsører

Samarbeidspartnere