Gull til Holmenkollen Skifestival

For første gang er et så stort arrangement som Holmenkollen Skifestival tildelt Debios gullmerke for økologisk matservering. - Vi kan ikke love gull i sporet, men på matfronten er gullet sikret, sier sjefskokk Bård Greni i Urban Food.

Holmenkollen Skifestival satser på sunn, økologisk mat som står i stil til de sportslige prestasjonene i løypene. Nå er Gull-Øen sikret. Det betyr at minst 90 prosent av maten som serveres er økologisk.

90 000

- Dette har vi jobbet knallhardt og målrettet for i snart ett år, sier en lykkelig Bård Greni, eier av Urban Food fra Fredrikstad. Urban Food står for matlagingen, og det økologiske fokuset hadde ikke vært mulig uten et tett samarbeid med et knippe utvalgte lokale og økologiske bønder fra Østfold.

Det blir garantert hektiske dager for kokkene da det er ventet mer enn 90.000 tilskuere i løpet av helga.

Økomat til kongefamilien

I år serveres det også økologisk mat på kongetribunen for første gang. - Bygdø Kongsgård driver jo økologisk, og kronprinsparet støtter også denne formen for landbruk, så vi gleder oss veldig til å by kongefamilien på det beste vi har, sier Greni.

økoKjøtt m Wanda  11Smakfull meny

Publikum kan glede seg til deilige retter! I hovedteltet og ute i handlegaten står blant annet økologiske diekalvburgere og fiskeburgere med kålsalat, lapskaus med flatbrød fra Hemsedal flatbrødbakeri og rømmegrøt fra Rørosmeieriet på menyen. I VIP-avdelingene serveres bugnende økologiske buffeter; braisert kalv, byggryn med svineknoke, fiskekaker, potetsuppe med trøffel, syltede eggeplommer, marinerte grønnsaker, beter, oster og mere til.

Økologisk på målstreken

Et annet arrangement som ser dagens lys for første gang i år er KK-skimila som arrangeres i forbindelse med Kollen-dagene. Fredag 13. mars går startskuddet på Sognsvann, og ved målstreken venter kokkene i Urban Food med en heløkologisk aften. Det vil bli servert økologisk Kollen-burger med råkostsalat og burgerbrød laget av Kolonihagen, eller man kan velge en deilig kremet blåskjellsuppe.

- Sunn økologisk mat er fraværende på veldig mange idrettsarrangementer, og det er derfor spesielt gøy at Kollen i år har sertifisert seg til gull, sier Kari Tande-Nilsen, prosjektleder og ernæringsfysiolog i Oikos – Økologisk Norge.Ø-merke i gullSå får vi bare håpe at de norske skistjernene følger opp og går for gull de også!

Les mer om den økologiske Kollen-maten:

Se hele programmet her.

Tekst: Kari Tande-Nilsen

Foto: Holmenkollen Skifestival, Oikos og Debio


«Økomat i Kollen» er et prosjektsamarbeid mellom Urban Food og Oikos. Prosjektet har siden 2013 vært støttet av Landbruksdirektoratet.

Siden 2013 har skifestivalen satset på sunn, økologisk mat til både utøvere og tilskuere. I fjor fikk Kollen-maten Debios sølvmerke. Kravet for å smykke seg med gullmerket er at minimum 90% av maten som serveres er økologisk, og skifestivalen er svært stolte av å servere publikum kvalitetsmat av beste sort. Skifestivalen ønsker å gå foran og skape gode holdninger og håper flere følger etter.

Annonsører

Samarbeidspartnere