Øko og action på Oslo Vinterfestival

Med mottoet «Livskvalitet gjennom aktivitet og naturlig kosthold» serverer Oslo Vinterfestival økologisk mat til alle sine besøkende. I tillegg arrangerer de ulike vinteraktiviteter, og både mat og inngang er gratis.

– Vi ønsker at festivalen skal være et lavterskeltilbud for de som ønsker å forsøke seg på ulike vinteraktiviteter som snowboard og ski, sier Jan Erik de Lange Gullaksen, daglig leder i Fast Forward Management & Event, en av arrangørene bak festivalen. Gullaksen har også vært en av pådriverne for at festivalen de siste årene har hatt en økologisk matsatsing. – Vi ønsker å tilrettelegge for gode og morsomme tilbud for barn og unge, kombinert med et ønske om å informere og påvirke barn og foreldre i riktig retning når det gjelder kosthold, sier han.

Ivrige ildsjeler
Festivalen arrangeres av folkene bak The Arctic Challenge og er resultat av et samarbeid mellom mange ildsjeler som er glad i vintersport. Oslo Vinterfestival er en forlengelse av den heløkologiske Burton Mountain Festival, som arrangeres hver helg rundt omkring i landet, fra slutten av januar til midten av april. Oslo Vinterfestival er sertifisert som Miljøfyrtårn og fikk i fjor Debios gullmerke for mer enn 90% økologisk matservering. Oikos – Økologisk Norge er en av samarbeidspartnerne, og vil være tilstede med stand denne helgen. Der vil du blant annet kunne sykle deg din egen økologiske smoothie.

Oslo Vinterfestival03

Publikum i kø for å sikre seg en økologisk matbit.
Foto: Oslo Vinterfestival/Burton Mountain Festival

Aktiviteter for alle
Videre tilbyr Oslo Vinterfestival forskjellige aktiviteter for alle nivåer og aldersgrupper.
Du kan blant annet lære å kjøre half pipe av Terje Håkonsen, trikse på rails og hopp, konkurrere i crossløypa og mye mer.

Det er også lagt opp til aktiviteter for de aller minste. I Riglet-parken i barneområdet kan 2–6 åringer prøve seg på snowboard. Her vil det også holdes konsert med Turbotroll, en energisk trio som spiller musikk for barn.

Actionsport med X Games Oslo
Med X Games Oslo som nærmeste nabo vil fokus i Oslo Vinterfestival være actionsport. World Rookie Tour vil blant annet finne sted i Oslo Vinterpark. Dette er en konkurranse som samler unge, lovende snowboardere. World Rookie Tour har vært springbrett for kjente norske og internasjonale snowboardstjerner som Ståle Sandbech, Emil Andre Ulsletten, Peetu Piiroinen og Gjermund Braathen.


Økologisk mat og idrett – en god kombinasjon
Gjennom en helhetlig tankegang, med fokus på friluftsaktiviteter, økologisk mat, dyrevelferd og miljø, er målet for arrangørene bak Oslo Vinterfestival at barna skal sitte igjen med litt mer kunnskap knyttet til hva de spiser og hva deres matvalg kan ha å si for helse, natur og miljø. – Vi er opptatt av helheten rundt det vi gjør. Vi er stolte av å kunne presentere økologiske alternativer og kombinere dette med innovative og kule aktiviteter, sier Gullaksen.

Oslo Vinterfestival02

Ivrige barn tråkker sin egen smoothie. Foto: Oslo Vinterfestival/Burton Mountain Festival

Når: Oslo Vinterfestival arrangeres 27.–28. februar i Oslo Vinterpark, Tryvann

Tekst: Ida Barratt-Due Solum/ Emma Gerritsen
Foto: Oslo Vinterfestival/Burton Mountain Festival


Annonsører

Samarbeidspartnere