Økologisk mat til Norges håndballgutter

Oikos – Økologisk Norge har inngått et samarbeid med Norges Håndballforbund Region Innlandet, og i dag får både spillere og publikum servert økologisk frukt og grønt når Norges håndballgutter spiller landskamp mot Egypt på Elverum. – Det er alt for lite fokus på økologisk og sunn mat på idrettsarenaen. Samarbeidet med håndballmiljøet er derfor veldig spennende, sier prosjektmedarbeider i Oikos, Kari Tande Hansen.

 Foto: Norges HåndballforbundLite fokus på sunn kost

Samarbeidet mellom Oikos - Økologisk Norge og Norges Håndballforbund Region Innlandet får støtte fra Fylkesmannen i både Hedmark og Oppland. Oikos har lenge jobbet for at økologisk mat skal bli mer synlig blant idrettsutøvere og på idrettsarenaen. - Vi ønsker å bevisstgjøre både spillere og publikum i alle aldre når det gjelder økologisk mat, ernæring og idrett. Det er overraskende lite fokus på riktig kosthold for de som driver med idrett, særlig blant barn og ungdom. Selv om man ikke driver idrett på toppnivå er det svært viktig både for prestasjon og utvikling at man spiser næringsrik mat, sier Tande Hansen.

 

Oikos - Økologisk Norge stiller med stand

I forbindelse med kampen på Elverum, som er en oppkjøringskamp til EM i Serbia som starter 15.januar, blir det stand med økologisk og sunn idrettsmat som tema. Her blir det smaksprøver og konkurranser. I tillegg får publikum mulighet til å kjøpe økologisk frukt, samt at det blir servert økologisk kaffe.

 

En av de norske spillerne som uttaler seg om kosthold og idrett er Steffen Stegavik, - Riktig og nok næring gir økt prestasjonsevne, og er essensielt for de som driver med idrett. Et sunt kosthold består av næringsrik mat basert på rene råvarer. Økologisk mat er sunn mat som gir meg akkurat den kosten jeg trenger for å bli en god håndballspiller, sier Steffen Stegavik.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere