Sølv-Ø til Sørlandet

Restauranten Tilstede mat og mer, midt i Markens i Kristiansand, fikk nå i sommer Debios sølv-Ø. Det betyr at de bruker minst 50 prosent økologiske råvarer. Nå jakter de på gull-Ø-en.

Tilstede mat og mer er første restaurant i Sørlandsbyen Kristiansand, som kan smykke seg med Debios sølv-Ø.


– Nå jakter vi på gull-Ø-en sier en blid og fornøyd kjøkkensjef og eier, Benjamin Dogan, til nettstedet krsby.no, som gis ut av avisa Fædrelandsvennen.

Fra hav og jord

Alle rettene på menyen er basert på topp kvalitet råvarer fra hav og jord. Naturlige råvarer tilberedt med kjærlighet til den ekte og gode maten, er en del av stedets filosofi.

Kjøkkenet er åpent ut mot restauranten så gjestene kan se kokkene i arbeid – et kjøkken uten hemmeligheter.
På menyen står villfanget fisk, som oftest lokal, grønnsaksbaserte retter, raw food og flere rent veganske retter. Alt lages fra bunnen av.

Sesongbasert

Bedriften ønsker å være et forbilde for bærekraftig matutvikling, skriver de på sin hjemmesida. Menyen er sesongbasert, råvarene skal brukes når de er på sitt aller beste.
– Vi ønsker å følge naturens gang og vil være kunnskapsformidlere til våre gjester, skriver Tilstede på sin hjemmeside.

Studentvennlig

Nå ved studiestarten i august, har restauranten gode priser til studenter. Dagens hav eller jord for en hundrings er tilbudet til studenter ut august måned.

Både lunsjretter, middagsretter og dagens suppe står ellers på menyen.

Inne i restauranten er det også en egen økologisk butikk, der man kan handle gode råvarer med seg hjem og kokkelere sjøl.

Fra 70 til 90

- Nå ligger vi på rundt 70 prosent økologiske råvarer, forteller kjøkkensjef Dogan til krsby.no. Dermed er det fortsatt et bra stykke arbeid å nå opp til de 90 prosentene som kreves for gull-Ø-merket.

- Der kan vi få en utfordring med tilgangen til råvarene, medgir innehaveren. Likevel går de for gull.

Tilstede mat og mer finner du også på Facebook, HER

Annonsører

Samarbeidspartnere