Bjerkem gjenvalgt som styreleder i Oikos

  Økobonde Jakob Bjerkem ble på landsmøte i helgen enstemmig gjenvalgt som styreleder for Oikos - Økologisk Norge. Nå legges det opp til en omfattende strategiprosess for å løfte innsatsen for økologisk produksjon og forbruk i Norge ytterligere. – Vi står foran et økologisk vendepunkt. Økologisk er i ferd med å ta av! sier Bjerkem.

  Oikos - Økologisk Norge har opplevd god framgang i året som gikk, og arbeider aktivt for å stimulere til økt salg av økologisk mat, både på festivaler, arrangementer og i butikker. Omsetningen av økologisk mat økte med 11 prosent i første kvartal i fjor.

  – I 2012 steg salgstallene for økologiske varer til nye høyder. Det er spesielt gledelig at dagligvarekjedene har begynt å ta tak, sier Bjerkem. Sist ut var KIWI med sin moms-kutt kampanje «fordi politikerne vil at vi skal spise mer økologisk».

  Bjerkem gleder seg også over økende medlemstall i Oikos - Økologisk Norge og at magasinet Ren Mat har blitt relansert ny fargerik drakt, full av økologisk matinspirasjon.

  – Oikos er en organisasjon som har fått til mye flott, og som har et enda større potensiale, sier Jakob Bjerkem. I helgen vedtok landsmøtet å sette i gang en omfattende strategiprosess for å utløse dette potensialet og sette organisasjonen i posisjon til å gi arbeidet med økologisk produksjon og forbruk et større løft, sier Bjerkem.

  Jakob Bjerkem er en ihuga økobonde. I tillegg til å være styreleder i Oikos - Økologisk Norge er han også styremedlem i Debio, og styreleder og en av ildsjelene bak selskapet Naturkjøtt BA som leverer økologisk kjøtt. Jakob er også sekretær for kulturvernrådet og aktiv lokalhistoriker.

  Landsmøte ble avholdt i vakre og inspirerende omgivelser i Aurland, ved heløkologiske Sogn Jord- og Hagebruksskole. Styret, som ble enstemmig gjenvalgt, er som følger:

  Jakob Bjerkem, Nord-Trøndelag. Styreleder.

  Geirmund Øglend, Rogaland. Nestleder.

  Håkon Bø, Nordland.

  Håkon Andreas Nesheim, Oslo.

  Idun Leinaas, Oslo, Biologisk-dynamisk Forening.

  Tove Hoppestad, Telemark.

  Stig Braathen, Hedmark.

  Annonsører

  Samarbeidspartnere