Oikos Lørenskog økolag

  Oikos Lørenskog økolag ble stiftet våren 2016 etter initiativ fra Lørenskog bygdemuseum. Vi holder til på Skårer gård som ligger som en grønn oase i hjertet av Lørenskog.

  Det er aktive medlemmer i gruppa i alle aldre, felles for oss er at vi er opptatt av økologisk livsstil og ønsker å tilrettelegge for at også barna skal få delta og lære om dette. Økolaget ønsker å være en grønn møteplass i lokalsamfunnet.

  Vi har en dyrkegruppe som i samarbeid dyrker ulike grønnsaker, urter og spiselige blomster ved Skårer gård. Sammen lærer vi mye om dyrking, og det er sosialt og hyggelig å være med.

  I løpet av 2017 har vi bygget et hønsehus med utegård. Nå er det en stor hønseflokk som trives der, og "hønegruppa" bytter på stell og pass av disse.

  I forbindelse med arrangementer på bygdemuseet organiserer vi ulike aktiviteter for barna, vi arrangert åpen dag/kurs med ulike temaer, og en gang i måneden holder vi søndagsåpen kafé med hjemmelaget økologisk mat og kaker.

  Følg oss for oppdatert informasjon og les mer om arrangementene våre på https://www.facebook.com/oikoslorenskog/

  Vi vil gjerne ha flere aktive medlemmer, både i hønegruppa, dyrkegruppa og økolaget generelt. Ta kontakt på post@oikoslorenskog.no hvis du er interessert.  Aktivitetskalender våren 2017:lørenskog lokkallag 2

  28. mars Klokken 17.00-20.00

  Åpen dag på Lørenskog bygdemuseum

  Tema: ferskost

  Vi viser hvordan du enkelt kan lage din egen ferskost hjemme på kjøkkenbenken, og du får smake på ulike typer ferskost. Du får også tips til hva du kan bruke mysen fra osteproduksjonen til.

  26. april Klokken 17:00 - ca 20:00

  Åpen dag på Lørenskog bygdemuseum

  Tema: surdeig

  Her deler vi erfaringer fra surdeigsbaking. Trenger du en starter kan du få av oss, ta med deg et tomt glass med lokk. Ønsker du å sette en brøddeig sammen med oss kan du ta med bakebollen din og det melet du ønsker bruke. Det blir også mulighet for å kjøpe mel fra landhandelen.

  7. mai Klokken 11.00.15.00

  Søndagsåpen kafé på Lørenskog bygdemuseum.

  Det blir servering av deilige kaker og hjemmelaget økologisk mat, og landhandelen er åpen.

  30. mai Klokken 17:00 - ca 20:00

  Åpen dag på Lørenskog bygdemuseum.

  Tema: Kompost/Bokashi

  Erfaringsutveksling om kompostering. Vi viser hvordan vi i dyrkegruppa komposterer med vanlig kompostbinge og bokashi.

  8. juni Klokken 17.00-19.00

  Nyttevekster fra naturen

  Rita fra Solskinnet.no tar oss med på en vandring i lokalmiljøet på jakt etter spiselige planter og lærer oss om hvordan vi kan bruke ville vekster og blomster i maten.

  Påmelding!

  11. juni Klokken 12.00-16.00

  Bygdedagen på Lørenskog bygdemuseum

  Vi deltar med aktiviteter for barna. Kom og så et frø som du kan ta med hjem.

  Foto: Oikos Lørenskog økolag

  Annonsører

  Samarbeidspartnere