ØKOUKA

  Arbeidet med ØKOUKA 2016 er i full gang! I Oslo arbeider nå 12 ulike organisasjoner for å gjøre uke 39 (26. – september – 2. oktober) til en uke full av inspirasjon, kunnskap og de deiligste smaker.

  ØKOUKA ble startet opp i Nord-Trøndelag i 2011. I Oslo ble den for første gang arrangert i 2013. I 2014 ble det arrangert ØKOUKA i Oslo, Drammen og begge Trøndelagsfylkene. I 2015 ble økouker arrangert 7 steder: i Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal, Bergen, Drammen, Stavanger og Oslo.

  Feiring av norsk økologisk mat og jordbruk
  ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.

  Vi trenger alle bonden, og bonden trenger den bevisste forbruker, kokk og kjøpmann.

  I løpet av uka vil det arrangeres kurs og seminarer både av teoretisk og praktisk natur, gårdsmarkeder, smaksopplevelser i ulike former og mye, mye mer. Alt dette er nå under planlegging i alle samarbeidsorganisasjonene.

  Samarbeid i sentrum
  ØKOUKA Oslo er et initiativ fra 12 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Vi vil ta hele byen i bruk og involvere flest mulige aktører. ØKOUKA arrangeres i samarbeid og det er det som gjør oss sterke og slagkraftige.  Det gjør at vi kan oppnå vårt felles mål om å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.

  Organisasjonene bak
  Biologisk-dynamisk Forening
  Bondens marked
  Bygdø Kongsgård
  Bybi
  Debio
  Food Studio
  Geitmyra matkultursenter for barn
  Norges Bondelag
  Norsk Bonde- og Småbrukarlag:
  Oikos – Økologisk Norge
  ØQ – Økologiske foregangsfylker

  Nasjonal satsing
  Med midler fra Landbruksdirektoratet har ØKOUKA Oslo fått i oppdrag å skape et godt samarbeid og sikre et felles konsept mellom alle økoukene i landet. ØKOUKA sine koordinatorer i Oslo vil bistå arrangører i andre deler av landet med utvikling av sine økouker, og legge til rette for felles bruk av markedsplattform og profil.

  Koordinatorer for ØKOUKA i Oslo
  Markus Brun Hustad, Oikos - Økologisk Norge, Biologisk - dynamisk Forening

  Cecilie Dawes, Food Studio


  Ta kontakt med prosjektkoordinator Markus Brun Hustadmarkus@oikos.no om du ønsker å være med, eller har spørsmål.

  For mer info se okouka.no

  Annonsører

  Samarbeidspartnere