Marmelade med bitre appelsiner

03.12.2015

Februar er tiden for bitre appelsiner. Det er disse vi skal bruke til den ekte, gode, hjemmelagde marmeladen. Noen blir ...

Hjemmelaget taco

20.03.2012

Industrien kan beskrive smaken som både ekte og original så mye de orker, men tilsatt et titalls forskjellige kunstige ...

Sommersuppe

04.06.2015

Når råvarene er på topp og alt spirer og gror er det bare å hive dem i gryta med litt kraft og krydder. Du trenger ...

Nøttepålegg

22.11.2014

Dette er en ferskvare som ikke tåler all verdens lagring. Lag heller mindre porsjon – oftere. Når du rister nøttene ...

Hjemmelaget prim

22.11.2014

Dette er luksusprim som vel egentlig bare bør spises noen få ganger i året. Da smaker det til gjengjeld veldig godt!

Bønne og linsepostei

22.11.2014

Dette er et billig, næringsrikt og godt pålegg! Særlig med sylteagurker eller rødbeter på. Hører naturlig hjemme under ...

Sellerisuppe …

27.08.2012

Det er snart sesong for de norske, sunne, herlige, smakfulle og lekre rotgrønnsakene. Mens vi venter, lag en suppe av ...

Myk geitost og rødbeter

19.04.2013

Dette er en superlekker forrett. Server salaten med dressing av honning og pepperrot, en herlig kombinasjon!

Pepperkaker

13.12.2012

Kanksje helgen før selve helgen er tidspunktet for pepperkakene? Her er en god oppskrift, ta gjerne mer krydder i om du ...

Appelsinmarmelade

14.10.2012

Dette er en reservevariant vi kan lage mens vi venter på at de bitre appelsinene kommer i butikkene i februar. Den er ...

Kjøttskolen

14.06.2012

Kortversjon om tilberedning av kjøtt er; seigt kjøtt varmebehandles lenge, de mørere delene klarer seg med lite eller ...

Landbrød med surdeig

08.04.2012

Brødet på forsiden av Ren Mat i februar i fjor er et herlig stort landbrød, bakt på Kolonihagens bakeri i Oslo. Her er ...

Lag smør selv

20.03.2012

Med kjøkkenmaskinenes inntreden i kjøkkenet er det ingen grunn til panikk selv om smør mangler i butikkhyllene. Med ...

Tørrtrening

12.06.2013

Norsk frukt, grønnsaker, sopp og bær får vi helt ferske kun i en kort sesong. Tørking er ypperlig måte å få naturens ...

Norsk chèvre med asparges

19.04.2013

Litt fyldig, søt dressing passer godt til. Du kan også lage små lekre forretter ved å putte en bit på ristet brød og ...

Hjemmelaget yoghurt og crème fraîche

23.02.2013

Disse produktene er det vanskelig å få tak i økologisk i butikken. Heldigvis kan du lage dem hjemme på kjøkkenet.

Agurksalat med granateplekjerner

16.02.2013

Salaten er et friskt og godt alternativ til tradisjonell agurksalat, og egner seg veldig godt til fisk. Pen på ...

Kafe Oslos spelt og emmerbrød

28.03.2012

Kafe Oslo satser på urkorn. Kokken på Kafe Oslo bruker stort sett samme oppskrift som et utgangspunkt, men brødet ...

Stikkelsbærmuffins

14.06.2013

Et undervurdert bær som har busker som stikker men velsmakende bær som inneholder både A og C-vitaminer. Stikkelsbær er ...

Tradisjonsmat: Kleppmelk og gomme

22.02.2013

Nord i landet har folk en tradisjon for både kleppmelk og gomme. Disse tradisjonene sitter så hardt i at en gang fyrte ...

Hjemmelaget skjørost

05.03.2013

Skjørosten inneholder en femtedel proteiner og er en næringsrik og kraftfull ost, men likevel mager. Før i tiden var ...

Potetgrateng

22.02.2013

Fortvil ikke om det blir snerk på det du varmer opp som inneholder melk, det er bare proteinene albumin og globulin som ...

Quiche

22.02.2013

Dette er kosemat! Siden denne quichen inneholder Nyr behøver du ikke ost. Bruker du ikke Nyr bør du ha i smafull ost, ...

Krydderkaker…

27.11.2012

Lag deigen når du har tid og lyst, frys den i pølser og bak ut kakene når du vil! Super enkle og nydelige små ...

Hjemmelaget rødkål

24.11.2012

Rødkål får et ekstra fokus når jula nærmer seg, men vi bør sette rødkål oftere på menyen, fordi den er rik på vitamin C ...

Limemarinert makrell

29.04.2012

Er du heldig å dra opp endel makrell, er det fint å kunne variere litt. Å servere makrellen på denne måten er kjempegod ...

Cæsarsalat

22.03.2012

Dette er en restaurantfavoritt! Hvis du ikke vet hva du skal bestille og de har Cæsarsalat på menyen, ender det ofte ...

Ramsløkbuljong, lammehjerte og rå asparges

26.05.2014

Ramsløk er dukket opp mellom trærne igjen og høstes som aldri før. De har vel egentlig alltid vært der, uten at de ...

En liten lysfest i mørket

12.09.2012

Små lussekatter, gode boller til frokost gleder både store og små! Luciadagen 13. desember er en liturgisk minnedag for ...

Koking av ferskvannskreps

12.06.2013

Du trenger en stor gryte. Kok opp ca fire liter vann til 30 kreps. Vannet skal saltes rikelig, minst tre spiseskjeer ...

Kaldrørt solbærsyltetøy

13.05.2013

For å beholde flest mulig vitaminer kan solbær røres kaldt og fryses, i stedet for å kokes. Vi brukte alternativer til ...

Pikekyss

28.11.2012

Marengs eller pikekyss. Søte som bare det, en riktig godbit til kaffen eller ved siden av en god dessert.

Mandelkaker

03.11.2012

Disse er farlige. Har du først spist en, mååå du ha et par til. De er lette å lage, og er en garantert suksess, enten ...

Dinkelmester Simons julekake

28.03.2012

En klassisk julekake, bare med økologisk speltmel i stedet for vanlig siktet hvete. Er du en uerfaren baker, kan det ...

Bondebønder og varmrøkt fisk

22.03.2012

Dyker du bondebønner selv, er det mange gode retter du kan lage. Denne deilige forretten er fra Jan-Tore Egge i ...

Samarbeidspartnere

Annonsører