Agurksalat med granateplekjerner

16.02.2013

Salaten er et friskt og godt alternativ til tradisjonell agurksalat, og egner seg veldig godt til fisk. Pen på tallerkenen er den også!

2 slangeagurker
1 liten og fersk rødløk
2 vårløk
2 fedd hvitløk
2 dl olivenolje
1 ss hvitvinseddik
10 blad frisk oregano
1 stk sitron
1 klype råsukker eller litt honning
1 granateple, kjernene

Finstrimle rødløk og vårløk. Finhakk hvitløk. Riv det ytterste av skallet av en økologisk og vasket sitron ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern.
Bland alt sammen med oljen og honning.
Rør inn hvitvinseddik og saften fra sitronen. Smak til med nykvernet pepper og Maldonsalt.
Vask agurk og del den opp i staver. Ta ut kjernene i granateplet.
Bland sammen, gjerne med rene hender, agurk, granatekjerner, oregano og dressingen i en bolle.
Agurksuppe finner du her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører