Appelsinmarmelade

14.10.2012

Dette er en reservevariant vi kan lage mens vi venter på at de bitre appelsinene kommer i butikkene i februar. Den er veldig god denne også, men ikke så elegant som den du lager med bitre appelsiner!

3 økologiske appelsiner
1 økologisk sitron
2 økologiske grapefrukt
2 kg økologisk sukker
2 l vann

Skjær frukten i tynne skiver, fjern steiner, og kok 1 time med vann.
Ta av varmen og rør i sukker.
La stå til neste dag.
Neste dag kokes marmeladen uten lokk til den er tykt. Mengden i gryten skal reduseres til omtrent ¾ av det du hadde.
Gjør en geléprøve og kok videre hvis den ikke blir stiv.
Hvis du vil ha den bitrere, ikke så søt, kan du redusere mengden sukker og koke den ennå lenger.
Hell over på rene, varme og tørre glass og sett lokk på med en gang.

Her finner du oppskrift på marmelade med bitre appelsiner.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører