Brød i gryten

23.11.2015

Det er det enkleste å bake i en jerngryte. Ingen elting, bare røre og vende litt. Du kan forsøke deg frem med ...

Potetlomper

04.03.2015

Mange lompeoppskrifter innholder kun poteter, mel, salt og vann. Ågots lomper med smør, rømme og fløte gir ...

Surdeig fra start til mål

26.11.2014

Surdeigsbakst har fått en renessanse. Vi finner den i velassorterte butikker, men om de er bakt på tradisjonelt vis ...

Julekake med surdeig

27.11.2014

Surdeigsspesialisten Gry Hammer har laget en julekake/brød hvor hun har brukt surdeig og det ble et veldig godt ...

Pølse og hamburgerbrød

23.11.2014

Vi smakte pølsebrødene under selveste grunnlovsfeiringen på Eidsvoll 17. mai i 2014, og kunne bare konstatere at ...

Mandelflak

21.11.2014

Vi bruker bare økologiske råvarer i denne oppskriften, det gjør disse mandelflakene er helt uimotståelig!

Mandelterte

22.11.2014

Tarta de Santiago, mandelkake, Tarta de Almendras, almond cake; hvis du har vært i Galicia i Spania, kanskje på ...

Muffins med blåbær og tyttebær

27.08.2014

Blåbærmuffins er en klassiker, men ha i tyttebær også. De er syrlig og gode i de søte muffinsene. På bakeriet hos ...

Grytebrød

03.09.2013

Å bake med urkorn er en liten utfordring siden melet kan oppføre seg forskjellig fra gang til gang. Med litt ...

Enkornbrød fra Skog bakerverksted

03.09.2013

Enkorn i vill form regnes som det første kornet brukt til menneskemat. Kornet har høyt proteininnhold og en høy andel ...

Baguetter med speltmel

03.09.2013

Hvete stammer fra spelt. De moderne hvetemelsortene er utviklet for gode bakeregenskaper, men har tapt endel mye annet ...

Gulrotkake

20.09.2012

Dette er den perfekte gulrotkake, etter vår smak. Passe fuktig, passe porøs, ikke for tung, men kraftig nok. Og ikke ...

Landbrød med surdeig

08.04.2012

Brødet på forsiden av Ren Mat i februar i fjor er et herlig stort landbrød, bakt på Kolonihagens bakeri i Oslo. Her er ...

Simons speltloff

28.03.2012

Å bake med spelt, enten det er helkorn, sammalt eller finmalt, er ikke vanskelig, men det er viktig å huske på at du ...

Urbrød fra Skog Bakerverksted

03.09.2013

Mye av det vanligste melet tilsettes askorbinsyre som bringer ut proteinpotensialet i deigen og gjør den lettere å bake ...

Sandkaker

27.11.2012

Vi synes sandkaker er best når mandlene ikke skåldes, men males med skallet på. Da blir de grovere og mer smakfulle.

Muslibrød

02.10.2012

Dette er et helt supergodt brød! Ikke av de alle vanskligste, men heller ikke av de enkleste. Alle ingrediensene er ...

Hjertegode linvafler

29.09.2012

Med denne oppskriften får du sprø og herlige vafler! Linfrø innholder hele 27 % umettete omega 6-fettsyrer og 57 % ...

Solbærfriander

24.06.2013

Putt friske solbær i en god fransk kakeoppskrift! Friand eller financier kan lages med kun smak av seg selv, av sitron ...

Småkaker med urkorn

25.09.2013

Det gode melet gir ekstra sprø og gode kaker. Med alle de andre gode og økologiske råvarene er de sunnere enn andre ...

Fru Franckes sirupskake

27.11.2012

Fersk eller nyristet med smør på, da er julemorgenen med kaffe på sengen reddet! Dessuten deilig som en munnfull når du ...

En liten lysfest i mørket

12.09.2012

Små lussekatter, gode boller til frokost gleder både store og små! Luciadagen 13. desember er en liturgisk minnedag for ...

Kromkaker

27.11.2012

Kjært barn har mange navn. Noen steder heter de strull og lages hele året. I vårt hjem kun til jul og oppskriften er ...

Dinkelmester Simons julekake

28.03.2012

En klassisk julekake, bare med økologisk speltmel i stedet for vanlig siktet hvete. Er du en uerfaren baker, kan det ...

Røisliens honningkake

27.03.2012

Lag noen når du først er i gang og ta med hvis du blir buden bort. Fin gave, hyggelig å få – hyggelig å gi bort. Noe ...

Samarbeidspartnere

Annonsører