Baguetter med speltmel

03.09.2013

Hvete stammer fra spelt. De moderne hvetemelsortene er utviklet for gode bakeregenskaper, men har tapt endel mye annet ved foredling. Eldre sorter som Ølandshvete og Dala Landhvete har et høyere næringsinnhold enn moderne, høyforedlede sorter og inneholder E- og B-vitaminer og proteiner. Av denne oppskriften kan du lage et par sprø lange brød, eller små rundstykker.

300 g vårspelt fra Gotland
400 g Dala landhvete
1/2 ts tørrgjør eller en liten klype fersk
1 ts havsalt
6 dl vann

• Ha mel, gjær og salt i en bolle og rør inn vannet.
• Dekk til bollen og la deigen heve over natten, ca. 12 timer.
• Hell deigen ut på et bord med mel og del den i mindre emner. Ikke elt, men form deigen forsiktig med hendene slik du ønsker. Håndter deigen minimalt. Alternativt kan du dele deigen i to og ha den i brødformer.
• Etterhev deigen i 30-60 minutter.
• Stek rundstykker og baguetter midt i ovnen på 230 °C i ca. 15 minutter og etterstek 5 minutter på lavere varme. Brød stekes på 200 °C i ca. 1 time.

Se her for leverandørliste av økologisk korn og mel.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører