Fru Franckes sirupskake

27.11.2012

Fersk eller nyristet med smør på, da er julemorgenen med kaffe på sengen reddet! Dessuten deilig som en munnfull når du kommer hjem fra ski eller som en godbit i nistepakken.

Kaken lages i langpannen og deles i tre eller fire “brød”. Den kan fryses, og tas opp etter behov. Selvfølgelig går det an å spise fru Franckes sirupskake hele året, men vi skal vokte oss for å ta magien fra sesongmat!

200 g Rørossmør
500 g lønnesirup
5 dl økologisk helmelk
2 økologiske egg
350 g økologisk rørsukker
3 ts kanel
2 ts malt pepper
3 ts malt ingefær
3 ss appelsinmarmelade
2 ts natron
1 kg økologisk hvetemel

• Smelt sammen smør, sirup, sukker og krydder over lav varme. Hell i melk og rør inn egg. Må ikke være for varmt når eggene røres i!
• Rør natron ut i litt melk og ha i.
• Rør inn melet med en tresleiv til du har en glatt og fin røre, deig.
• Stek i smurt langpanne med høye kanter eller i brødformer på 200 grader i ca 1 time. Litt kortere hvis de stekes i individuelle former. Sjekk med en stikkepinne.
• Avkjøles på rist. Skal noen fryses, vent til de er kalde.

PS: Søtt og salt er godt sammen – de økologiske pølseskivene er kjempegode på!

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører