Gulrotkake

20.09.2012

Dette er den perfekte gulrotkake, etter vår smak. Passe fuktig, passe porøs, ikke for tung, men kraftig nok. Og ikke vanskelig å lage.

4 egg
2 ½ dl råsukker
2 dl matolje (ikke oliven)
270 g økologisk hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
4 ½ dl revet gulrot (4 normale)
1 neve hakkete valnøtter

• Visp egg og sukker til eggedosis.
• Tilsett vaniljesukker og olje og bland godt.
• Ha i de tørre ingrediensene og rør dem forsiktig inn.
• Tilsett gulrot og valnøtter.
• Hell røren i en smurt kakeform og stek på 175 grader i 1 time midt i ovnen.
• La kaken bli kald før du påfører glasuren.

utropstegn miniPhiladelfiaost finner vi ikke økologisk, men du kan bruke bare Rørosrømme. Da blir glasuren litt mer rennende men vil stivere når kaken settes kaldt. Ellers er det mulig å få tak i ferskosten Nyr som produseres på Grøndalen gård i Auli. Osten selges i lokale gårdsbutikker, gjennom abonnementsordningen til Kolonihagen og selges hos Baker Nikolaisen i Mathallen i Oslo og på Macchmanns matmarked på Skøyen.


Glasur

100 g Philadelphiaost/Nyr ferskost
4 ss Rørossmør
350 g melis
2 ts presset sitronsaft

• Alt røres sammen og has på toppen av kaken.


Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører