Hjertegode linvafler

29.09.2012

Med denne oppskriften får du sprø og herlige vafler! Linfrø innholder hele 27 % umettete omega 6-fettsyrer og 57 % omega 3. Det lille linfrøet kan gjøre stor nytte i kosten vår, bruk det der du kan! Linmel gjør smør unødig i denne røren, så med både innhold av sunne fettsyrer og null smør er det ingen overdrivelse å si at disse vaflene er sunne. I hvert fall sunnere enn vanlige vafler.

1 ½ dl økologiske linfrø
3 dl økologisk hvetemel eller speltmel
1 dl råsukker
1 dl økologisk lettmelk
1 beger Rørosrømme
1 beger økologisk lettrømme
3 økologiske egg
2 ts vaniljesukker
en klype havsalt
3 ts kardemomme

Start med å lag linmel selv av ferske linfrø (sjekk datoen på posen). Kjør frøene i kjøkkenmaskinen, gjerne en liten hvis du har en slik du setter under stavmikseren, og kjør til du har fått "mel". Du kan også bruke en stor, god morter hvis du har.

Kjør mel, sukker i kjøkkenmaskinen eller miksmaster sammen med melk og rømme. Når dette er glatt, tilsett egg. Kjør noen runder og ha i linmelet, vaniljesukker, salt og kardemomme.

La rører stå minst 1 time, rør opp skikkelig før du steker.

Har du et godt teflonjern, er det ikke nødvendig med noe mer fett til å steke. Linfrøene gir fra seg olje. Bruk evnt litt nøytral matolje hvis du må ha ekstra fett.

 

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører