Kromkaker

27.11.2012

Kjært barn har mange navn. Noen steder heter de strull og lages hele året. I vårt hjem kun til jul og oppskriften er verdens enkleste.



Vei opp tre økologiske egg,
og bruk like mange gram økologisk hvetemel, smør og sukker.

• Visp egg og sukker godt før du har i hvetemel, smeltet, avkjølt smør og en liten skvett kaldt vann. La deigen hvile 30 min før du begynner stekingen.
• Stek dem lys brune i kromkakejern, rull dem mens de er varme. Bruk tynne gummihansker hvis du ikke vil brenne deg på fingertuppene.
• Vil du lage former til å ha multekrem eller bringebærkrem i, legger du dem over et snudd glass mens de ennå er varme.

Strull

Et alternativ, som ikke bare ble laget i julen, men som var fast innslag på mange sætre om sommeren. Strull lages uten egg og smør, men med god rømme i stedet.

2 ½ dl Rørosrømme
1 dl økologisk sukker
100 g økologisk hvetemel
½ dl vann

• Visp rømmen med sukker. Bland i mel og vann og la røren stå minst 1 time.
• Legg 1 ss med røre midt i kromkakejernet og klem forsiktig sammen.
• Stekes lysebrune og rulles med en gang.
• Det er fordel med et kromkakejern du kan regulere varmen på. Jernet skal ikke være veldig varmt.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører