Mandelflak

21.11.2014

Vi bruker bare økologiske råvarer i denne oppskriften, det gjør disse mandelflakene er helt uimotståelig!


150 g mandler
150 g Rørossmør
150 g rårørsukker
2 ss hvetemel
3 ss fløte
2 ts vaniljesukker

• Bruk kniven på kjøkkenmaskinen og kjør mandlene med skall noen runder til de er grovhakket.
• Smelt smør og sukker i en tykkbunnet gryte. Rør med slikkepott.
• Ta gryten av varmen når sukkeret er oppløst og ha i mandler, vaniljesukker og mel og bland til en røre. Tilsett fløten og rør. La røren avkjøles til den har stivnet litt.
• Med teskjeer og/eller med hjelp av rene fingre, setter du små klumper med deig på et stekebrett med bakepapir. Lag en liten "fabrikk" og ha minst to brett gående. Du bør ikke gå fra, så du kan like godt være effektiv! Klumpene skal være små, som ytterste delen på tommeltotten. Det elegante med slike flak, synes vi, er at de er så tynne at du kan se igjennom, og ikke særlig større enn en munnfull. De må likevel ha god plass på brettet siden de flyter utover.
• Stek flakene i ca 4-5 min på 175 °C, følg med, de svir seg fort! Når du tar de ut er de helt myke og har kanskje flytt utover i rare former. Du kan hjelpe dem til å få en rund form ved å justere litt med skjeen eller en kniv.
• Avkjøl kakene noe før du legger dem over på en bakerist. La bakepapiret følge med. Etter et par minutter stivner de og kan løftes av papiret, som brukes igjen til neste omgang. La de bli helt kalde før du legger dem i en boks.
• Du kan også legge dem rundt et glass for å få de krumme. Hvis du vil prøve å rulle dem bør de være litt større.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører