Muslibrød

02.10.2012

Dette er et helt supergodt brød! Ikke av de alle vanskligste, men heller ikke av de enkleste. Alle ingrediensene er selvfølgelig økologiske, akkurat som det de bruker på Kolonihagens bakeri.

45 g sultana (rosiner)
10 g gresskarkjerner
20 g solsikkefrø
15 g linfrø
40 g havregryn
2 1/2 dl vann

• Legg dette i bløt.

Neste dag:

600 g hvetemel
160 g grov, sammalt rug
1 ss havsalt
40 g valnøtter
20 g gjær
3 1/2 dl vann

• Bland alt sammen, også det fra i går, i en eltemaskin til det slipper bollen. Du bør ha en eltemaskin, dette er tungt å røre.
• La deigen heve 1 time lunt og tildekt.
• Del deigen og form 2 brød.
• Legg brødene på stekeplate med stekepapir under og la dem heve 45 min.
• Flytt brødene over på en ny, varm stekeplate tatt ut av ovnen som skal være 200 grader når du setter inn brødene.
Stekes i ca 30 min.
• Sprut litt vann inn i ovnen for å lage damp så får du sprø skorpe.
• Alle ingrediensene til dette brødet er økologiske!

Oppskriften kommer fra Kolonihavens bakeri. Hvis du synes det er vanskelig å bake selv, kan vi anbefale en brødpose rett hjem! Se kolonihagen.no

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører