Pølse og hamburgerbrød

23.11.2014

Vi smakte pølsebrødene under selveste grunnlovsfeiringen på Eidsvoll 17. mai i 2014, og kunne bare konstatere at dette var noe helt annet enn alle andre pølsebrød vi har smakt. Jøndal Gårdsbakeri har utsalg i Eidsvoll sentrum, og det som startet som et lite gårdsprosjekt på den vernete gården i nærheten, er nå blitt heltidsbutikk for Stina Wiker.

For at resultatet skal bli litt høyt og flott bruker de litt gjær i denne oppskriften, som den franske bakeren Samuel Colin på Eidsvoll triller ut til pølsebrød og hamburgerbrød – med stor suksess. Ellers er mange av brødene på dette bakeriet bakt med bare surdeig. På gården dyrker mannen Omar økologisk rug, hvete, bygg, spelt og havre som fra og med i høst males og brukes i baksten som selges. I utsalget er det også kafé med mye annet godt enn brød, både søtt og salt, skjenkebevilling har de også.


ca 20 stk

650 g siktet hvete
400 g sammalt hvete
6 dl vann
60 g Rørossmør
2 ss havsalt
1 ss rårørsukker
20 g gjær
100 g loffsurdeig (gjør aktiv)


• Bland det tørre med det våte og mykt smør og elt alt sammen med surdeigen og sett
til heving i ca 1 time.
• Form til pølsebrød eller hamburgerbrød og hev på stekebrettet i 2 timer.
• Stek dem ca 15 min på 220 °C, bruk gjerne damp hvis du har, eller sett inn en bolle
med vann i bunnen av stekeovnen.

NEB7306 Jøndal gårdsbakeri
Vormaveien 28
Eidsvoll
facebook.com/JondalGardsbakeri

Oppskrift på surdeigsstarter og surdeigspleie; surdeig fra start til mål

Her finner du flere oppskrifter med surdeig; julekake med surdeig, landbrød med surdeig

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører