Røisliens honningkake

27.03.2012

Lag noen når du først er i gang og ta med hvis du blir buden bort. Fin gave, hyggelig å få – hyggelig å gi bort. Noe godt og hjemmelaget…

8 egg
500 g sukker
2 strøkne ts hornsalt
500 g lynghonning
500 g hvetemel
100 g potetmel
2 strøkne ts nellik
2 strøkne ts ingefær
2 strøkne ts kanel
Noen dråper sitron
250 g hakkede mandler eller nøtter
rikelig med tørket frukt i små biter; aprikos, fiken, dadler og svisker el.l. 

Smør og strø kakeformene, eventuelt kle dem med bakepapir.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Rør ut hornsaltet i litt varmt vann og gjør honningen myk i en mikrobølgeovn eller over vannbad.
Bland mel og krydder, og rør inn i eggedosisen med sitronsaft, hornsaltvannet og den myke honningen.
Vend inn mandler og frukt. Røren skal være jevn og luftig.
Stek kakene ved cirka 130 grader i 50-60 min.
Sjekk om kakene er ferdig med en kakepinne, er det røre på pinnen bør de steke litt til.
Avkjøles på rist.

Honningkaken blir aller best med bare økologiske råvarer!

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører