Solbærfriander

24.06.2013

Putt friske solbær i en god fransk kakeoppskrift! Friand eller financier kan lages med kun smak av seg selv, av sitron eller fylles med forskjellige bær. Det som gjør dem finere på både smak og konsistens enn både muffins og cupcakes, er at du kun skal bruke eggehvitene, at alt det tørre er finsiktet og at melet vesentlig består av mandler.

175 g usaltet smør
2 ½ dl mandelmel
3 dl melis
5 ss hvetemel
5 eggehviter
200 g solbær
1 ss finrevet sitronskall

• Smelt smør over svak varme til lyst brunt. Det må ikke svies.

• Sikt mandelmel, hvetemel og melis i en bolle og rør det sammen med sitronskallet. Rør inn piskete, men ikke helt stive eggehviter og det avkjølte smøret og rør jevnt.

Mandelmel er fattig på karbohydrater og rikt på kostfiber og proteiner. Økologisk mandelmel kjøpes i spesialbutikker, eller lag det selv ved å kjøre mandlene til mel i matmikseren. Da blir ikke kakene så “fine”, men like gode.

• Ha røren, litt under halvfullt, i de smurte formene. Ta i solbær og fyll litt mer røre på toppen.

• Stek på 200 °C i ca. 15 min. til de er gylne. Vent med å ta dem ut av formene til de er noe avkjølt.

utropstegn miniAlle ingrediensene er økologiske, bortsett fra smøret. Det kan du lage selv. Kjør Rørosrømme i matmikseren til det klumper seg, kryst ut så mye vann du klarer og vips,
så har du usaltet smør.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører