Urbrød fra Skog Bakerverksted

03.09.2013

Mye av det vanligste melet tilsettes askorbinsyre som bringer ut proteinpotensialet i deigen og gjør den lettere å bake med. Legger du om vanene og begynner med rent, økologisk mel uten tilsetning, vet du at du får et fullverdig mel med høyere næringsinnhold og brød som metter mer.

Dag 1, fordeig

3 dl lunkent vann
200 g sammalt fin eller grov spelt
2 g (en klype) gjær

• Blandes godt, la stå lunt til dagen etter under lokk eller et kjøkkenhåndkle.

Dag 2

3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ss uraffinert rapsolje
1 ts friskpresset sitron
ca 800 g siktet spelt

• Blandes med fordeig fra dagen før. Tilsett mel litt etter litt. Den skal være spenstig, det krever ca 5-8 min med elting.
• La deigen hvile i ca 20 min, form brød og/eller rundstykker.
• Etterheves på et lunt sted i ca 1 time
• Stekes på 160 °C med varmluft eller 200 °C vanlig i ca 20 min. Brød stekes i ca 30-40 min. Kjernetemperaturen skal være 100 °C på brødene.

Se her for leverandørliste av økologisk korn og mel.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører