Bondebønder og varmrøkt fisk

22.03.2012

Dyker du bondebønner selv, er det mange gode retter du kan lage. Denne deilige forretten er fra Jan-Tore Egge i Slowfood.

Varmrøkt sik eller annen varmrøkt fisk, f.eks. røye 

bondebønner
olivenolje
sitron
salt
(kjørvel til pynt)

Bønnene tas ut av belgen, skylles og dyppes i kokende vann. Ytterskallet trykkes av. På unge bønner kan ytterskallet sitte på.
Forvell dem til de er møre, noen minutter, og avkjøl. 
Ha dem i en bolle, hell på en god olivenolje, litt nypresset sitron og litt Maldon salt. Sjekk hvor salt fisken er før du salter bønnene.
Løft det sammen forsiktig med rene fingre og dander bønner rundt fiskestykkene som du har lagt på tallerkener. Hvis du ikke synes fisken er fet nok i seg selv, kan du helle litt god olivenolje på fisken også og pynte med frisk kjørvel.

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører