Bønne og linsepostei

22.11.2014

Dette er et billig, næringsrikt og godt pålegg! Særlig med sylteagurker eller rødbeter på. Hører naturlig hjemme under de lange frokostene så vel som i det daglige pålegget. Det tar ikke lang tid, det er lett å lage.

Alle råvarene til denne posteien er økologisk. Et smakfullt pålegg som også de fleste barn liker, men hold igjen litt på salt og pepper om de er “kundene”. Du kan selvfølgelig også jazze opp posteien med mer krydder, hvitløk, urter eller annet du liker.

2 gule løk
150 g tørre Kidneybønner
100 g grønne eller brune linser
50 g belugalinser
1 dl olivenolje
ekstra olje til steking
3 egg
5 nellikspikre
1 ss pepperkorn
1 ts allehånde
ca 2 ts havsalt
1 ts urtesalt
2 ss kejap manis
½ sitron, saften fra

• Start med å skylle linser og bønner og legge dem i vann over natten.

• Ha krydderet i en morter og knus det fint.

• Finhakk løken og surr denne i olivenolje til den er transparent, ikke brun. Ha i halvparten av krydderet, hell fra vannet på bønnene og linsene, og ha disse i gryten. Bruk en romslig jerngryte.

• Hell vann over bønner og løk så det dekker godt, ha i kejap manis og kok bønnene møre, ca 45 min.

• Sett ovnen på 200 °C, gjerne varmluft.

• Ha innholdet i gryten, hell av vannet hvis det er mye igjen, over i en kjøkkenmaskin og kjør på rask hastighet til du ser det moser seg. Ha i olivenolje mens du kjører noen runder. Ha så i de lett sammenvispete eggene, litt av gangen, resten av krydderet og kjør til jevnt. Skvis i saften fra ½ sitron og smak på røren om den er passe krydret, salt og balansert. Det friske fra sitronsaften skal ikke smakes, bare anes.

• Ta bakepapir i en stor eller to små brødformer og ha i røren.

• Sett inn en langpanne med vann i, sett formen oppi og stek ca 30 minutter.

• La posteien stå i formen til den er helt kald før du tar den ut. Du kan skjære opp i skiver og fryse bitene. La de tine i kjøleskapet.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører