Arme riddere

27.08.2016

Vi bruker verken vanilje eller kanel, vi synes ikke det er nødvendig når du har karamelliserte jordbær eller annet godt ...

Jordbærbløtekake

06.06.2016

Det er en grunn til at det heter bløtekake, mange liker den skikkelig bløt, så dynk den gjerne med litt melk i tillegg ...

Jordbærsorbet med knekk og syrlig krem

06.06.2016

En litt omstendelig men herlig sommerdessert! Knekk lager du av gammelt brød, blant annet. Og sirupen kan du koke inn ...

Jordbærterter

06.06.2016

Du kan godt bruke en stor kakeform eller en terteform, men det er litt snadder å få sin helt egne lille terte på ...

Mandel og sitronkake

26.02.2016

Denne kaken er mektig og frisk på samme tid, en liten bit til kaffen er nok. Som dessert er lettpisket krem med sitron­ ...

Krydderkake med helt mel og epler

23.11.2015

En mektig og god dessertkake laget på godt, helt mel.

Full fruktkake

23.11.2015

Vi baker denne formkaken som regel rundt jule­tider, men, som med mye annen god mat, bør den lages oftere. Den er ...

Sprø epleterter med eggekrem

26.08.2015

Det finnes mange gode oppskrifter på kaker med epler i, her deler vi oppskriften på noen terter som ble en soleklar ...

Epleterte med ripsgelé

25.08.2015

Dette er en vanlig fransk epledessert men vi har byttet ut aprikossyltetøy med hjemmelaget ripsgelé, en mer lokal ...

Sjokoladefondant med kirsebær

11.05.2015

Alle råvarene er økologiske og lette å få tak i til denne tradisjonelle, gode dessertkaken. Kirsebær og sjokolade er en ...

Kirsebærsorbet med nøtteknekk

11.05.2015

Har du frosne, steinfrie kirsebær i fryseren kan du lage sorbet ganske så enkelt og uten ismaskin. Men en ismaskin er ...

Ostekake med kirsebærtopping

15.05.2015

Denne ostekaken skal ikke stekes. Du kan lage den med Nyr, økologisk syrnet ost fra Grøndalen Gård hvis du får tak i ...

Schwarzwälder Kirschtorte

11.05.2015

Denne deilige sjokoladekaken med kirsebær behøver du ikke bruke to dager på – men det er helt greit om du gjør det. Den ...

Pistasjis

11.05.2015

Kokken Dag Tjersland på Skur 33 deler oppskriften på suksessisen med oss. Den er like enkel som den er god. ...

Panna cotta av tjukkmjølk

19.03.2015

Fordi tjukkmjølken ikke er homogenisert, ligger det et fløtelag på overflaten. Rist litt forsiktig på ...

Plommepai

03.06.2014

Paiskall er starten på en rekke lekre desserter. Kjøp ferdig filodeig eller lag en klassisk paibunn selv. Begge skal ...

Hele krydderplommer

24.06.2013

Det er alltid godt å servere krydderplommer med iskald klatt Nyrkrem eller vaniljeis. Men disse er også gode helt ...

Sitronterte

17.03.2014

Skal du lage en sitronterte må den være syrlig nok og ikke for søt. Denne oppskriften er utprøvd av utallige proffe ...

Sjokoladetrøfler

08.12.2013

Etter litt prøving og feiling er jeg kommet til at det enkleste er å putte sjokoladen, ennå rennende, i en sprøytepose ...

Hjemmelaget karamellpudding

13.04.2013

Vi har laget karamellpudding av flotte egg fra Dyste gård på Toten. Store mørkegule plommer og ferskhet på eggene ...

Nýr eggekrem

22.02.2013

På Grøndahl Gård driver de melke- og kjøttproduksjon på en, i våre dager, litt uvanlig måte. Det resulterer blant annet ...

Pepperkaker

13.12.2012

Kanksje helgen før selve helgen er tidspunktet for pepperkakene? Her er en god oppskrift, ta gjerne mer krydder i om du ...

Espressomousse

05.11.2012

Det er helt valgfritt om du vil ha kaffe i denne eller ikke, men en litt sterk espresso gjør seg veldig godt. En ...

Sitronfromasj

05.11.2012

Sitronfromasj uten fløte etter en kraftig middag er en forfriskende og lett dessert. Hvis du vil lage denne på julaften ...

Hjemmelaget iskrem

07.06.2012

Vi elsker hjemmelaget is. Ikke bare smaker den bedre enn de fleste kjøpeisene, men når vi lager den selv vet vi ...

Eggehvitekaker

22.03.2012

Eggehviter til overs inspirerer til å lage knallgode eggehvitekaker, en fin måte å bruke opp eggehvitene på hvis ...

Syltete plommer

03.06.2014

Syltete plommer er snadder hele vinteren igjennom og en fin måte å oppbevare sommerens fine frukter på.

Kokoskuler

08.12.2013

I Ren Mat står det mindre agavesirup enn her. Vi synes de blir litt "tørre", se selv hva du synes og ha litt mer sirup ...

Rabarbratid…

23.06.2013

Rabarbra er egentlig en grønnsak, men brukes som frukt. De kjøttfulle og saftige stilkene er ideell til kompotter, ...

Linsekake

22.02.2013

Verdens beste kake! En stor kake, minst like god som de små linsekakene du får kjøpt, og alle ingrediensene her er ...

Sjokolademoussekake

05.11.2012

Denne er en vinner! Lag den når du har litt tid, frys den ned og ta den frem etter behov. En nydelig dessert, enten som ...

Pannekaker

26.09.2012

Noen liker dem tynne, andre tjukke. Her får dere en oppskrift på de beste tynne pannekakene – og på amerikanske som er ...

Hjemmelaget vaniljesaus

21.09.2012

Lager du den selv vet du hva den inneholder! Ikke vanskelig og mye bedre enn industrisausene. Tro meg.

Saftig eplekake

21.09.2012

Det er ingen hemmelighet at de fleste eplekaker inneholder omtrent de samme ingrediensene, men både mengde og ...

Varme, saftige epler i form

21.09.2012

Disse kan du servere med en hjemmelaget vaniljesaus eller en god is til. Enkel og god dessert i epletiden.

Posjerte pærer med lønnesirup

13.04.2012

Skal du posjere frukt kan du godt bruke alternative søtningsmidler, som honning eller lønnesirup. Vil du bruke sukker, ...

Plommesyltetøy

13.06.2014

Plommesyltetøy er like godt til pannekaker og pålegg som i bløtekaker og paier. Ha i litt plommesyltetøy neste gang du ...

Peanøttkubber

08.12.2013

Smaker bedre enn kjøpesjokolade, skikkelig snadder, selv om det er lite tradisjonelt sukker i dem.

Kandiserte appelsinskall

08.12.2013

Blir dette julens favoritt? Vi synes i hvert fall at appelsin og sjokolade er en himmelsk kombinasjon!

Krydderkaker…

27.11.2012

Lag deigen når du har tid og lyst, frys den i pølser og bak ut kakene når du vil! Super enkle og nydelige små ...

Rips og plommesuppe

02.09.2012

Høstens plommer må brukes til desserter. Bruk også restene av rips som henger fullmodne på buskene og kok inn en herlig ...

Mandelkaker

03.11.2012

Disse er farlige. Har du først spist en, mååå du ha et par til. De er lette å lage, og er en garantert suksess, enten ...

Frisk sommerpai

07.06.2012

En enkel oppskrift som du slenger sammen på en–to–tre. Denne er lettere enn andre paier fordi du kan steke alt i ett. ...

Samarbeidspartnere

Annonsører