Frisk sommerpai

07.06.2012

En enkel oppskrift som du slenger sammen på en–to–tre. Denne er lettere enn andre paier fordi du kan steke alt i ett. Den er kjempegod og egner seg med alle sesongens bær, hver for seg, eller sammen. Jordbær, bringebær, rips, blåbær, bjørnebær… Du trenger ca. 400 g bær og en ørliten halvtime på kjøkkenet. Pynt med spiselige blomster.


Paideig
150 g Rørossmør
1½ dl rørsukker
1 økologisk egg
3 dl økologisk rug– eller hvetemel
½ ts bakepulver

• Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en klump.
Paideigen behøver ikke hvile, trykk den ut i en smurt kakeform med en gang.
• Deigen er litt klissete, og skal ikke forstekes før du har i fyll.

Fyll
1 beger Rørosrømme
1 økologisk egg
½ dl økologisk sukker eller melis
2 ts ekte vaniljesukker

• Bland dette i mikseren som du ikke behøver å vaske etter deigen du laget.
• Ha i bærene i paiskallet og hell fyllet over, gjem noen til å pynte med.
• Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.
• Pynt med friske bær på toppen.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører