Hele krydderplommer

24.06.2013

Det er alltid godt å servere krydderplommer med iskald klatt Nyrkrem eller vaniljeis. Men disse er også gode helt alene, servert i en dyp skål sammen med laken. Husk å si fra at steinene er i så ingen knekker tennene!


10-14 plommer
3 dl vann
100 g rårørsukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 nellikspikre


• Skrap ut frøene av vaniljestangen, men la hele koke med, sammen med kanelstang og nellikspikre.
• Kok opp laken og legg hele plommer med skall i mens det koker.
• Gi et lite oppkok og trekk så kjelen til side.
• La stå med lokk på minst en time før de skal nytes. Er de blitt kalde, kan du varme dem opp igjen til de er lunkne.

Her er flere plommeoppskrifter:
Plommepai
Plommesyltetøy
Syltete plommer
Plommechutney
Plommemarinade
Rips og plommesuppe

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører