Hjemmelaget iskrem

07.06.2012

Vi elsker hjemmelaget is. Ikke bare smaker den bedre enn de fleste kjøpeisene, men når vi lager den selv vet vi nøyaktig hva den inneholder og vi kan tilsette de smakene vi liker aller best.

Du kan godt lage is, både sorbeter og fløteis uten ismaskin, men isen vil få en litt annen konsistens enn den som er laget med maskin. Ismaskin fryser kremen under konstant røring og det gir mindre krystaller i isen. Lager du is uten maskin bør du derfor ta den ut av fryseren og røre i den hver halve time. Jo oftere du rører, desto bedre blir konsistensen.
Ha blandingen i en stor bolle som du kan røre i. Rør gjerne med en slikkepott så du får alt ned fra kantene. Når isen er nesten ferdig kan du ta den over i de formene du ønsker at den skal stivne i. Du kan bruke alle slags former, store, små, kakeformer og muffinsformer, gjerne de i fleks­ibelt plastmateriale. Hvis formene er stive kan det være lurt å kle dem med bakepapir eller plastfolie så er det lett å få isen ut av formene.

JORDBÆRIS


500 g frosne jordbær
100 g melis
½ l fløte
saften av 1 lime
• Ha frosne bær, melis, limesaft og 1 dl av fløten i en blender og kjør til jordbærpureen har myk jevn konsistens.
• Visp resten av fløten til krem.
• Bland bærpuré og krem, og ha ismassen i former.
• Sett formene i fryseren i minimum to timer, eller til den er helt frossen.
• Ta isen ut av fryseren ca 10 min før servering, skjær i skiver eller lag kuler.Varier gjerne denne oppskriften med andre frosne bær. Denne oppskriften er uten egg og beøver ikke røres i under frysing hvis du ikke har ismaskin, men kan også lages som de to andre.
VANILJEIS


5 eggeplommer
6 ss lyst rårørsukker
5 dl fløte
1 vaniljestang
• Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og la frøene og stangen ligge i fløte over natten.
• Visp stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.
• Ta ut de harde stengene og visp fløten til krem.
• Bland eggedosis og krem forsiktig sammen og hell røren over i en bolle du kan røre i.
• Sett denne i fryseren. Rør i isen omtrent hver halve time.
• etter ca to timer kan du ta isen over i de formene du ønsker å fryse den i.
• Ta isen ut av fryseren ca 10 min før servering, skjær i skiver, lag kuler eller snu formene rett på tallerkener.
SJOKOLADEIS


5 eggeplommer
5 ss lyst rårørsukker
5 dl fløte
400 g mørk sjokolade, 60–70%
• Ha 1 dl av fløten i en gryte, brekk sjokoladen i fløten og la den smelte på lav varme, trekk kjelen av platen og visp godt sammen, la blandingen avkjøle litt.
• Visp stiv eggedosis av eggeplommer og sukker, og visp resten av fløten til krem.
• Ha sjokoladeblandingen i kremen og rør forsiktig sammen. Bland sjokoladekrem og eggedosis forsiktig sammen i en bolle du kan røre i, og sett denne i fryseren.
• Rør i isen omtrent hver halve time.
• etter ca to timer kan du ta isen over i de formene du ønsker å fryse den i.
• Ta isen ut av fryseren ca 10 min før servering, skjær i skiver eller lag kuler.
Les mer om is her.
Finn produsenter av ØkoIs i vår iskremguide.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører