Hjemmelaget vaniljesaus

21.09.2012

Lager du den selv vet du hva den inneholder! Ikke vanskelig og mye bedre enn industrisausene. Tro meg.

1 vaniljestang eller 3 ts vaniljesukker
4 dl melk, økologisk
1 dl fløte
4 eggeplommer, økologiske
½ dl sukker. økologisk

Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller en butt kniv.
Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med melk og fløte. Varm opp og la det simre til vaniljefrøene har fått gitt fra seg mye god smak, ca 10 min.
Pisk eggeplommene og sukker i en tykkbunnet kasserolle, ikke aluminium, det setter farge på sausen.
Spe med den lunkne melkeblandingen i tynn stråle mens du pisker raskt for hånden over lav varme. Må ikke koke, sausen skiller seg hvis eggene blir for varme.
Pisk til sausen tykner.

Har du varm dessert er det godt med kald saus - og omvendt.
Her finner du oppskrifter på:
Eplekake
Varme, saftige epler i form

Skal det være fint, siler du melken over eggene slik at vaniljefrøene ikke blir med. Unødvendig synes jeg.

utropstegn miniResten av vaniljestangen kan du ha sammen med sukker på tett glass.
Slik kan du lage ditt eget vaniljesukker.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører