Kandiserte appelsinskall

08.12.2013

Blir dette julens favoritt? Vi synes i hvert fall at appelsin og sjokolade er en himmelsk kombinasjon!

2 økologiske appelsiner
2 dl rårørsukker
1 dl appelsinsaft
ca 1 dl vann
1 1/2 plate økologisk, mørk sjokolade, ca 200 g

• Vask og del appelsinene i to. Bruk en sitruspresse og klem all saft ut av dem. Rens de tomme skallene for fruktkjøtt, bruk en teskje, og del skallene i strimler. Legg strimlene i vann i en kjele. Noe hvitt kan godt følge med.
• Kok opp skall og vann, hell av vannet, ta i nytt og kok opp skallet igjen. Gjenta dette minst seks ganger og kok siste vannet til skallene er myke og lette å bite over.
• Kok opp en sukkerlake med 1 dl vann, saften, rørsukker, palmesuk­ker og agavesirup. Ha i de kokte appelsinstrimlene og kok inn langsomt helt til væsken er sirup. Pass på at ikke skallene koker seg tørre og harde. La dem ligge i laken natten over, minst. De kan godt ligge i laken ganske lenge.
• Varm opp så det er lett å ta dem ut og spre dem på et brett med bakepapir. Sett dem en stund i fryseren når de er blitt avkjølt, da er det lettere å dyppe dem i sjoko­lade etterpå.
• Smelt 60­-80% økologisk sjokolade og dypp appelsinene i dette.
• Bruk en matpinsett, dekk dem med sjokolade, la de dryppe av seg før du legger dem på et kaldt brett med bakepapir på. Oppbevar dem kaldt i lag med smørpapir mellom. Ikke gi opp, øvelse gjør mester, og det er litt øvelse som må til for å få dem helt perfekte i konsistensen: Bitre, søte, myke å bite over.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører