Kirsebærsorbet med nøtteknekk

11.05.2015

Har du frosne, steinfrie kirsebær i fryseren kan du lage sorbet ganske så enkelt og uten ismaskin. Men en ismaskin er enklest!

500 g steinfrie kirsebær
2 ½ dl vann
200 g rårørsukker
1 sitron, saften fra
(25 g glukose)

• Kok opp vann, sukker, sitronsaft og glukose. Du kan også lage isen uten glukose, men den blir litt glattere med.

• Ha bærene i matmikseren og hell over sukkerlaken mens maskinen kjører bær og lake til en glatt masse. Smak at den er søt nok. Du kan bruke agave- eller lønnesirup i stedet for sukker.

• Har du ismaskin heller du massen i denne, hvis ikke har du det i en bolle som du setter i fryseren. Pisk i massen med en stavmikser ca hver halve time til massen er passe stiv. Du kan også håndrøre, men rør godt ellers danner det seg iskrystaller.

Nøtteknekk

50 g mandler
50 g hasselnøtter
1 liten neve kakaobønner (hvis du har)
100 g rørsukker
½ ts vaniljepulver
100 g Rørossmør

• Hakk nøtter og bønner grovt i en kjøkkenmaskin eller med en kniv.

• Ha dem i en bolle og bland i mykt smør og sukker til en deig, eller kjør alt i kjøkkenmaskinen til en klump.

• Spre deigen ut over en stekeplate med bakepapir. Bruk en kjevle så du får lik tykkelse, det går raskere enn å bruke hendene. Stek på 180 °C i 10-15 minutter. Følg med de siste minuttene så den ikke blir svidd.

• Avkjøl på rist og smuldre opp i biter som du har på isen.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører