Krydderkake med helt mel og epler

23.11.2015

En mektig og god dessertkake laget på godt, helt mel.



8–10 PERSONER

4 egg
250 g rørsukker
200 g Røros smør
100 g grovsiktet spelt
100 g emmer
50 g byggflak
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts støtt nellik
1 ts revet ingefær
1 stort, revet eple
1 neve valnøtter
1 neve mandler
1 neve hasselnøtter
3 epler, skrelt og delt
Honning

• Sett ovnen på 180 °C.

• Rør egg og sukker luftig.

• Bland inn melet og resten av det tørre og rør lett.

• Ha i revet eple med skall, hvis det er økologisk, og smeltet smør i røren og rør til alt er blandet godt sammen.

• Dekk en form med bakepapir og fyll røren i formen. Den hever seg litt, men ikke så mye.

• Skrell og del eplene og fordel dem utover toppen. Trykk dem litt ned i røren.

• Fordel de grovhakkete nøttene på toppen, og ha litt rørsukker eller honning og kanel over til slutt.

• Stekes midt i ovnen i ca. 30 min. Den kan godt være litt lite stekt, men ikke rå. Test med en trepinne.

• Servert lunken med lett pisket krem eller is til.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører