Linsekake

22.02.2013

Verdens beste kake! En stor kake, minst like god som de små linsekakene du får kjøpt, og alle ingrediensene her er økologiske, bortsett fra maisenna. Men kan hende finner du det også økologisk.

Mørdeig

150 g smør
3 ss sukker
2 eggeplommer
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

• Rør mykt smør og sukker hvitt.
• Rør inn eggeplommer, mel og bakepulver. Elt deigen sammen, pakk den i plast og legg den i kjøleskapet 1 time.

Eggekrem

6 dl melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
100 g sukker
40 g maisenna
40 g hvetemel

• Visp eggeplommer og sukker i en bolle. Pisk inn melet og maisenna.
• Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med melken.
• Kok opp.
• Hell melken i eggedosisen mens du pisker, bruk sil hvis du ikke vil ha med frøene.
• Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til kokepunktet.
• Når det bobler tar du kremen av varmen og lar stå til den har tyknet.
• Klem 2/3 av mørdeigen ut i en rund kakeform, 22 cm. Resten skal kjevles som lokk. (Bruk melis hvis det henger fast.)
• Hell i eggekremen og rull lokket over på toppen.
• Stek kaken ved 200 ºC i ca. 30 minutter, til den er gyllen. Strø gjerne litt melis over ved servering.

utropstegn miniResten av vaniljestangen kan du legge sammen med suk­ker på et syltetøyglass,
så har du godt, hjemmelaget vaniljesukker til annen baking.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører