Nýr eggekrem

22.02.2013

På Grøndahl Gård driver de melke- og kjøttproduksjon på en, i våre dager, litt uvanlig måte. Det resulterer blant annet i det nydelige produktet Nýr, en kjempegod krem til eplekake, fruktpaier og andre desserter.

5 dl nýr
2 økologiske eggeplommer
1 dl økologisk melis
1 ts vaniljesukker

• Visp Nýr godt sammen med eggeplommene, melis og vaniljesukker.

Nýr er et produkt fra kuer som har det ekstra godt. Ku og kalv får gå sammen i to måneder etter fødselen, mye lengre enn normalt. Kalven får nok råmelk, den første melken kua produserer etter fødselen som inneholder ekstra mye næring. Og dyrene får være ute så mye de vil. Nýr er en ferskost som kun inneholder 6,4 % fett, 5,8 % proteiner og 3,3 % karbohydrater. Nýr kan brukes i stedet for rømme og fløte i de aller fleste matretter. Med lav fettprosent og høyt proteininnhold er Nýr et sunt alternativ. Etter å ha syrnet melken, henges massen opp i linkleder slik at mysen renner av. Det gir en fin konsistens. Norske kokker er veldig begeistret for Nýr som de bruker til alt fra topping på varme supper til frossen sorbet. I Oslo selger både Mathallen på Vulkan og Maschmanns Matmarked på Skøyen Nýr over disk. For andre distributører se hjemmesiden hvor du også finner utrolig fine filmsnutter av de lykkelige kyrne, og flere gode oppskrifter med Nýr.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører