Ostekake med kirsebærtopping

15.05.2015

Denne ostekaken skal ikke stekes. Du kan lage den med Nyr, økologisk syrnet ost fra Grøndalen Gård hvis du får tak i denne, eller Philadelphiaost.

Bunn:

150 gram søte havrekjeks
100 gram mykt Rørossmør

Kjør kjeksene i kjøkkenmaskin til ”grovt mel”, tilsett smøret og kjør det klumper seg.

Ha dette i bunn av en form med løs kant og press ut til det er en jevn bunn. Sett formen kaldt.

Kremen:

400 gram Philadelphiaost
eller 400 g Nyr
1 økologisk sitron, skall og saft av
75 gram melis
1 ts vaniljepulver
2 dl kremfløte
6 plater gelatin

Rør sammen ost, melis og vaniljepulver i en bolle.

Varm opp sitronsaft og revet skall i en liten kjele. Tilsett bløtlagt gelatinen, (følg fremgangsmåten som står på posen), og rør til det er flytende. Bland dette i osteblandingen.

Visp fløten luftig i en annen bolle og løft kremen forsiktig i osteblandingen.

Ha det over den kalde bunnen, fordel det jevnt og sett kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.

Kirsebærgele til toppen

½ kg kirsebær uten steiner
1 sitron, skall og saft av
2 dl økologisk sukker
2 dl vann
4 plater gelatin

Riv skall av sitronen og press ut saften. Ha i en gryte sammen med sukker, vann og kirsebær.

Kok opp, og la det putre til massen er ganske seig. Smak om du synes den er søt nok, ha i mer sukker hvis det trengs. Avkjøl hvis dette skal serveres til is.

Skal den brukes som lokk på ostekake tilsetter du gelatin eller agar-agar og lar det avkjøles helt før du heller det over toppen på kald kake.

Sett kaken kaldt til toppen har stivnet.

Bruk en skarp, tynn kniv når du deler kaken til servering.

Syltet kirsebær og sitron eller lime gir også en ekstra dimensjon til en god vaniljeis!
I så fall har du ikke i gelatin.

1 ts agar-agarpulver = 1 ss gelatinpulver = 3 plater gelatin.
Når væsken er sur kan det være nødvendig med litt mer agar-agar.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører