Pannekaker

26.09.2012

Noen liker dem tynne, andre tjukke. Her får dere en oppskrift på de beste tynne pannekakene – og på amerikanske som er betraktelig tjukkere. Lag røren før du går om morgenen hvis du har tid, eller kvelden før. Det er så enkelt å slenge sammen en røre at det er helt utrolig at industripannekakene har et marked.

TYNNE PANNEKAKER

1 dl økologisk hvetemel
1 ½ dl ø–lettmelk
1 ½ dl fløte
3 økologiske egg
4 ss smeltet Rørossmør
Liten klype havsalt

• Ta mel, melk og fløte i kjøkkenmaskinen eller pisk det sammen med miksmaster og kjør til glatt.
• Tilsett egg, ett og ett, kjør forsiktig mellom hvert egg. Ha tilslutt i saltet og smøret, noe avkjølt.
• La stå i minst 30 minutter, gjerne natten over, i kjøleskapet med plast over. Det er lurt å helle
røren over i en mugge med tut, lettere når du skal steke dem. Pisk opp røren litt før du begynner å steke.
• Ha en liten klatt smør i pannen når du steker den første, til de neste behøver du ikke smør i pannen
hvis du har en god stekepanne.
• Ikke ta mye røre i pannen, spre den rundt ved å vippe på pannen.
• Ikke snu pannekaken før siden opp er nesten tørr.

AMERIKANSKE PANNEKAKER

6 dl økologisk hvetemel
6 dl økologisk lettmelk
2 ts bakepulver
½ ts havsalt
3 økologiske egg
6 ss Rørossmør
1 ss honning

• Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
• Pisk sammen eggene i en annen bolle, hell i melken og pisk litt mer.
• Smelt smøret sammen med honningen, avkjøl, og bland dette sammen med eggblandingen.
• Hell dette i melblandingen og pisk til det er jevnt.
• La røren hvile i minst en halv time. Kan godt stå natten over. I så fall; bruk ½ dl hvetemel
mindre. Melet sveller over tid.
• Ha litt smør i en stor teflonpanne, og hell røren midt i pannen. Ikke fordel røren i pannen, la den klare
seg selv, så eser den ut til en fin, rund kake som ikke fyller hele pannen.
• Stek til små bobler synes på toppen og kantene begynner å bli tørre.
• Snu og stek like lenge på den andre siden.
• Sett et fat i stekeovnen på 75 grader og legg pannekakene i stabel. Legg folie lett over så de
ikke blir tørre, men holder seg varme til du serverer dem.
• Server med varmt blåbærsyltetøy eller -sirup.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører